Борисов обясни на Вондрачек как успешно се справяме с миграцията

0
1856

Премиерът Бойко Борисов обсъди с председателя на Камарата на депутатите на Чехия Радек Вондрачек напредъка по ключови теми по време на българското председателство, съобщиха от Министерския съвет.

Премиерът Борисов запозна Радек Вондрачек с българската позиция по темата миграция.
Министър-председателят заяви, че страната ни показа как успешно може да бъде защитена външната ни граница и да се справи с миграционната вълна. Той ще настоява да бъде намерено съгласие между всички държави-членки по темата с бежанския поток. Бойко Борисов иска незабавни мерки за затваряне на външните граници на ЕС и строг контрол на влизащите, включително и по вътрешните граници.

Друго предложение на българския премиер е да бъдат изградени кризисни центрове за прием на бежанци извън територията на Европа.

В тях да се прави преглед на молбите и да се определят тези, които имат действителна нужда от закрила. Българският министър-председател смята, че е необходим и анализ на вече пристигналите и намиращите се в Европа мигрантски потоци.

Малко по-късно Радек Вондрачек посети българския парламент и се срещна с председателя Цвета Караянчева.

Двамата се обединиха около мнението, че България и Чехия споделят общи възгледи по отношение на бъдещото на кохезионната политика, общата селскостопанска политика.

Вондрачек е на официално посещение в България по покана на председателя на 44-то Народното събрание Цвета Караянчева. Тя подчерта значението на парламентарното взаимодействие като изтъкна, че е важно да имаме добро взаимодействие между групите за приятелство и работата на отделните комисии.

Вондрачек подчерта, че това е втората им среща. „Нашите две страни имат общи възгледи по въпросите на кохезионната и общата селскостопанска политика, както и Европа на 27-те, а не Европа на две скорости“, заяви той. По темата с миграцията, Вондрачек отбеляза, че и тук България и Чехия споделят сходни възгледи и очакват с нетърпение какво ще реши днешната среща в Брюксел.

„Работата на нашите два парламента е доста сходна, имаме сходни проблеми“, каза още Вондрачек.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук