Борисов пи кафе с Курц и Туск преди да предаде председателството

0
1511

Премиерът Бойко Борисов, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и председателят на Европейския съвет Доналд Туск проведоха среща преди символичното предаване на Председателството на Съвета на ЕС, съобщават от Министерски съвет.

Борисов да разговаря с двамата политици на кафе.

Те обсъдиха резултатите, постигнати по време на Българското председателство на ЕС и приоритетите на Европейския съвет в следващите шест месеца, по които ще работи Австрийското председателство.

Борисов благодари за конструктивния диалог в Съвета, който даде възможност да се поднови вниманието върху балканския регион.

Даването на ясен хоризонт за започване на предприсъединителни преговори с Албания и Република Македония постави основите за перспективата на целия регион„, каза премиерът Борисов и подчерта, че Срещата на върха за Западните Балкани в София е изиграла много важна роля в този процес.

Министър-председателят пожела успех на канцлера Курц с председателството и подчерта, че винаги може да разчита на председателяна Европейския съвет Доналд Туск.

Австрийското председателство продължава линията на Българското като акцентира върхутри основни приоритета – сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук