Борисов преряза лентата на скоростното жп трасе Любимец – Гърция (СНИМКИ)

0
1418

Министър-председателят Бойко Борисовучаства в откриването на скоростното жп трасе Любимец – Гърция. „Целта е да имаме добър железопътен транспорт. Освен тази жп линия, строим Септември – Бургас, започваме двата лота от Септември до София“, заяви премиерът.

Той изрази надежда догодина да започне подмяната и с нови локомотиви.

Премиерът откри ремонтирания мост над река Марица в Симеоновград

Борисов не подмина и темата за ползата за българските семейства от санирането, като отбеляза, че в Любимец вече три блока са обновени. Между 8000 и 10 000 лева държавата на практика подарява на българските семейства, за да обнови градовете, над 900 блока се правят в момента в държава, изтъкна той.

Премиерът посочи и ползите от добрата събираемост, борбата с контрабандата и корупцията. По думите му, с работа се постига това, което европейската статистика отчита –икономическия ръст, нулевата инфлация, ниската безработица.

„Кое да предизвика избори, какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос“, обърна се министър-председателят.

Премиерът посочи, че благодарение на изключително добрата работа в събираемостта – в битката с контрабандата и корупцията, „милиардите се събраха повече“ и непрекъснато се строи – мостове, пречиствателни станции, магистрали, жп линии.

„Кога сме си мечтали в България да се разминават високоскоростни жп линии с високоскоростни магистрали, като тук, откъдето минахме преди малко“, отбеляза той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук