Бритаският Рамбо Джон Кери няма да бъде съден

0
450
Изпаднал във временна невменяемост

26-годишният британец Джон Кери, който вилня през септември в Слънчев бряг и подлуди полицията е на път да се отърве от присъда. Досъдебното производство срещу него е прекратено с постановление на Районната прокуратура в Несебър, потвърди адвокатът му Калоян Кръстевич. Той обаче уточни, че случаят не е окончателно приключил, защото пострадалите имат право да обжалват прокурорското постановление, а последната дума ще има съдът.

Държавното обвинение е решило да прекрати разследването след като назначената психиатрична експертиза е установила, че Джон Кери е бил временно невменяем в момента, в който вилнял в курорта. Според българския наказателен закон, при доказана невменяемост, дори и тя да се е проявила моментно, извършителя не носи наказателна отговорност. Психичното разстройство и невменяемостта най-вероятно са били провокирани от смесването на алкохол с упойващи вещества.

Прокурорското постановление за прекратяване на разследването е издадено преди седмица и в момента тече срока за обжалването му. Ако никой от пострадалите не го оспори, то британският Рамбо ще бъде свободен да се завърне в родината си. В момента той все още се намира в Бургас, с мярка за неотклонение „подписка“ и има забрана да напуска страната.
След бурен запой на 28 септември миналата година, британецът Джон Кери изпадна в дива ярост и спретна луд екшън в курорта Слънчев бряг. Първо разби склад на частна фирма, от който открадна мотокар и хукна с него по улиците. Докато бягаше от полицаите Рабмото наниза няколко коли с вилиците на мотокара и го заряза, след като катастрофира на оживено кръстовище. Нападна няколко пъти преследващите го полицаи, а накрая нахлу в бензиностанция и се барикадира там, въоръжен с огромен гаечен ключ и два ножа. Наложи се спецчасти да атакуват бензиностанцията, за да усмирят хулигана. След като дойде на себе си, британецът твърдеше, че нищо не си спомня от изминалата нощ./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук