БСП изключи ЗС „Александър Стамболийски“ от коалицията (ОБНОВЕНА)

0
21605

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

От „БСП за България“ изключиха от коалицията Земеделския съюз“Александър Стамболийски“, съобщиха от БСП пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

Решението бе взето на съвместно заседание на Коалиционния съвет на „БСП за България“. Решението е основано на чл.22 от Коалиционния договор, според който: „Партия, член на коалицията, взела решение за самостоятелно участие в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на ЕП, се изключва от Коалицията“.

Отпадането на Земеделския съюз от коалицията е резултат от решението на Конгреса на земеделците в събота, 23 юни, да се явят самостоятелно на следващите местни избори.

Земеделците от съюз „Ал. Стамболийски“ заявиха, че искат по отношение на конкретни политики да бъдат направени компромиси с ГЕРБ. Това предложение е единодушно отхвърлено на днешното заседание на коалицията на БСП.

Участниците в дискусията на „БСП за България“ са категорични, че депутатите, представители на ЗС „Александър Стамболийски“ – Спас Панчев и Димитър Георгиев, трябва да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалицията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук