БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

0
19127

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта правителствена криза в декларацията на „БСП за България“ в началото на пленарната сесия.

Тя захапа управляващите за катастрофата край Своге, за срива на Търговския регистър и кризата с „Олимпик“. Десет пъти са се сринали чуждестранните инвестиции, по думите й.
Държавните институции са блокирани, а виновни са корупцията и кражбите на властта, по мнението на Нинова.

Властта пък се е „хванала за гушите„. Според Нинова в следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов – Борисов.

Кои са маргиналните групи, които искат смяната на властта, пита соцлидерът и продължи: Кои са спящите клетки? Баба Дора ли е спяща клетка терорист, недоумява Нинова.

БСП предлага промяна на системата управление на страната. Тя иска разговор с хората за промяна на модела. Държавата не трябвало да бяга от секторите, които гарантират националната й сигурност, образование и здравеопазване.

Лидерът на червените се обяви срещу приватизацията на БДЖ. Грешна е тезата, че ще си внесем кадри, убедена е тя. Истинската държавна грижа било страната да си отгледа кадрите. Имаме визия за земеделието, похвали се Корнелия Нинова и поиска да се спре с практиката 20 имена да държат земеделието в страната.

Здравеопазването било в катастрофа. Левицата иска намаляване на ДДС върху лекарствата. Ниските доходи, бедността и корупцията са истинската заплаха за националната сигурност, подчерта соцводачът. Корупцията и кражбите са заложени в законите, притеснена е тя.

Искаме разпускане на парламента, искаме предсрочни избори, каза Корнелия Нинова. Този парламент бил изчерпан. Няма да е лесно, изтъкна лидерът на червените.

БСП остава в Народното събрание с 20 души, които да защитават в пленарна зала тезите и идеите. Останалите депутати отиват при народа да търсят единение, обяви плана на левицата Корнелия Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук