Карадайъ призова за реанимиране на държавността

0
22021

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ иска старт на реформите в страната.Партията му обаче е притеснена от общественото напрежение.

Днес вече няма време, каза той. Държавността ерозира, подчерта Карадайъ. Според ДПС виновни за това са липсата на държавническа визия и повърхностната политика.

Карадайъ вижда управленска немощ и война между и вътре в институциите. Институциите си говорят различни езици, опасява се лидерът на ДПС. Купеното време е продадена бедност, предупреди Карадайъ. Той е притеснен и от популизма.

„Гражданите живеят в абсурдно двойнствено време“, заяви още лидерът на ДПС. Липсвали обединителни за нацията цели, нямало и управленски капацитет. „Нужно е спешно реабилитиране на държавността“, смята Мустафа Карадайъ.

Правителството си било отишло с абдикацията да изпълнява задълженията си. Оставало юридически да се оформи този акт. В същото време той зададе въпросът: „Оставка на правителството – и какво от това?“

Проблемът на проблемите бил реанимиране на държавността, отсече Карадайъ. Час по-скоро трябвало да започне този диалог. Трябва да започнем сега и веднага, настоя лидерът на ДПС, според когото е наложително бързо действие.

„Експертното начало трябва да е основа за вземане на решения. Формулата на властта е грешна„, отсече още Карадайъ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук