БСП сама внася вота на недоверие. ДПС ще го подкрепи в зала

0
72436

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ-НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

След среща на лидерите на БСП Корнелия Нинова и на ДПС Мустафа Карадайъ

БСП сама внася вота на недоверие срещу правителството на Борисов. 

ДПС ще го подкрепи в зала.

Това научи Информационна агенция „Дейли Прес“ (www.dailypress.bg) след среща на лидерите на БСП Корнелия Нинова и на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вие внесете вота, ние ще ви подкрепим, е била позицията на Мустафа Карадайъ.

БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов-3“ на 17 януари  без ДПС, обяви в кулоарите на парламента Корнелия Нинова.

Очакваме подкрепа на ДПС в залата.

Готови сме с мотивите за вота на недоверие. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с вота на недоверие, предаде журналиста ни Тодор Стефанов днес по рано от Народното събрание.

„През декември пред вас поехме ангажимент на 10 януари да предложим своите мотиви за вота на недоверие на колегите от ДПС и обща работна група до 17-ти да ги усъвършенства и да ги внесе. 10-ти януари беше вчера. Готови сме с мотивите за вота на недоверие. Вчера ги разгледахме на Изпълнително бюро, разгледахме ги на парламентарна група“, каза лидерът на БСП. Нинова обяви, че БСП е взела решение да внесе вота на недоверие сама.

„Току-що проведохме разговори с ДПС, информирахме колегите за своите аргументи, разговарях с Мустафа Карадайъ и те ще вземат своето решение. Ние ще го внесем сами и темата остава провала в борбата с корупцията“, заяви Нинова и допълни, че конкретната политика, заради която ще бъде внесен вотът ще стане ясна на 17 януари.

„Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите с гласуването е тяхно политическо решение. Мотивите да направим това е, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено от депутати колеги от ДПС, основно в две неща. Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Второто е призивът и към вас медиите и към нас, да се пази стабилността и сигурността на страната. Съгласна съм по принцип, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов. Събитията от последната седмици го доказват. Не смятаме, че има стабилност, в която и да е система“, подчерта Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук