БСП сравни Емил Христов с Пилат Понтийски

0
6674

БСП подхвана оставката на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов.

Според Филип Попов той си измил ръцете по казуса с хората с увреждания като Пилат Понтийски. Каква заплаха бяха тези хора за народните представители, недоумява червеният депутат. Те искали само да споделят болката си.

В същото време Емил Христов позволил обиди по адрес на левицата. Предлагам Народното събрание да се засрами веднъж завинаги, ядоса се Станислав Станилов. Излагаме се в очите на избирателите, подчерта той.

Това не е седянка, изригна атакистът.

Нормално ли беше унижението за тези хора, попита червеният Михаил Христов.

ДПС настояха за отстояване на евроатлантическите ни ценности. Бягало се от важните за хората проблеми. Партията осъждала поведението на Емил Христов. Не приемаме модела на двойните стандарти, отсече Халил Летифов.

Припомняме, искането за оставката на зам.-председателя на парламента е свързано с отказ да допусне до сградата на парламента протестиращи родители на деца с увреждания на 18 април.

„Ние сме задължени на хората с увреждания и сме длъжни да направим нещо за тях, защото представляваме парламента и държавата. В Народното събрание няма една зала, която да е пригодена за хора с увреждания. Именно мнозинството трябва да им обърне внимание. Недопускането на хората с увреждания в НС показва това, в което цялата държава обвинява парламента – бездушието на властта“, обясни Антон Кутев.

Според него ГЕРБ не само трябва да ги покани да ги изслуша, а да вземе мерки върху това, което те предлагат. „Вместо това дори не ги пуснаха в сградата на парламента. Това е причината за искането ни за оставка на Емил Христов“, допълни Кутев.

Той коментира, че единственото, което направили управляващите, е нелепа реформа в ТЕЛК, която след това е спряна. „Затова хората за шести път са на улицата. Те бяха там и вчера, но ГЕРБ отново ги нямаше“.

„Хората с увреждания твърдяха, чесистемата ги убива, а народни представители не искат да го чуят. А всеки знае, че с 250 лв. или 300 лв. на месец не може да се живее. Едно дете с увреждания, докато е дете и навърши 18 години, получава 850-900 лв. на месец, ако е с 90% увреждания. В момента, в който навърши пълнолетие, започва да получава 250-300 лв. Но тази присъда за тях става доживотна“, добави Антон Кутев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук