Бурките остават! Вижте в кой град могат да се носят свободно!

0
1373

Общинският съвет в Пловдив не прие промени в Наредбата за обществения ред, с които се забранява носенето на обществени места на аксесоари, прикриващи лицето. За забраната, по-популярна като „забрана на бурките“, гласуваха 15, против 12, а 21 се въздържаха.

Част от общинските съветници за пореден път изложиха аргументи против. Пепа Деведжиева от групата „Здравко Димитров – да решаваме заедно“ бе категорична, че няма да подкрепи предложението. По-рано от „Съюз за Пловдив“ и лично председателят на групата съветници Дани Каназирева подчертаха, че местна забрана на бурките е абсурдна при положение, че няма приет закон от Народното събрание.

Владимир Кисьов от „Съюз за Пловдив“ заяви, че приемането на такава забрана би било пагубно за пловдивското общество. Според него проблемът трябва да бъде решен на ниво парламент. Той предложи точката да бъде отложена до приемането на законови промени на национално ниво, но предложението му не бе прието.

„Ако Пловдив имаше проблем с бурките, най-малкото на общественото обсъждане щяха да дойдат стотици хора, а в залата имаше само 10 души. Живея толкова години в този град и никъде не съм видял бурка“, заяви Спас Гърневски от групата на ГЕРБ, цитиран от topnovini.bg. По думите му тази тема за Пловдив не съществува.

„Истинските патриоти създава значими теми, фалшивите патриоти създават такива като казуса с бурките“, заяви Гърневски. Той направи предложение точката да бъде оттеглена „в името на толерантния Пловдив“.

„Пловдив трябва да взаимства тази практика от Франция и от Европа, да направи проевропейски избор“, призова Георги Колев от групата на земеделския съюз „Ал. Стамболийски“.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук