УЖАС! Вижте какво ще стане, ако Англия напусне ЕС…

0
1537

3 милиона граждани на ЕС, живеещи във Великобритания, са изправени пред възможността да бъдат депортирани, в случай че Англия напусне Европейския съюз, коментира лорд Кийн, говорител на вътрешното министерство на страната, пише в. “Гардиън”.

Британците трябва да гласуват на референдум на 23 юни. Остават без отговор множество въпроси, свързани с това дали гражданите на ЕС автоматично ще имат право да останат в Обединеното кралство, или ще трябва да уреждат отново статута си. Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, водещ кампанията за излизане от ЕС, заяви, че всеки, който вече е във Великобритания, ще има право да остане. “Налице е Виенската конвенция, която гарантира правата на съществуващите граждани и съществуващите договорки”, заяви пък съпредседателят на агитационната група за напускане Жизел Стюарт.

“Това е просто всяване на страх, нищо повече. То показва колко отчаяни са правителството и кампанията за оставане”, казва Питър Боун, депутат от Консервативната партия.

Фаворитът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че може да няма “много добри отношения” с британския премиер Дейвид Камерън, ако влезе в Белия дом. Камерън нарече Тръмп “глупав, разделящ и лош” заради искането му за временна забрана за мюсюлманите да влизат в САЩ.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук