Българи от Чикаго заляха София с най-евтината дрога в света

0
1713

Българи, които живеят в Чикаго, започнаха да вкарват най-евтината позната дрога в света у нас, съобщиха източници на „Монитор“. Синтетичният наркотик флака доскоро бил познат само в Щатите, и най-вече именно в Чикаго, където живеят хиляди нашенци. Дрогата се предпочитала и се разпространявала основно в гетата и в крайните квартали и била една от най-достъпните. В Америка грам от синтетиката струвал едва 5 долара, а у нас – 5 лева.

Българите, чиито малки имена са Мартин и Георги, решили да пласират синтетиката и у нас. Тя се поръчвала от Китай посредством защитена интернет връзка. За целта те използвали непроследими браузъри, които генерирали IP адреси от различни точки на света. За крайна дестинация те давали адреси в провинциални градове в България.

Повечето били на роми от Сливен, Буковлък и села около София. Пратките били малки – не повече от 200 грама, за да не будят подозрение. За сметка на това спедициите били ежеседмични. В повечето случаи самите китайци замаскирали дрогата като лекарства от различен вид.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук