Български хакери убили готвач №1 Беноа Виолие

0
1614

След Йоан-Павед II нашенска следа и в смъртта на папата на черпака

Топ готвачът се прострелял 2 пъти с една от многобройните си пушки

Албанската мафия източила 1,38 млн. от сметките на топ кулинария

Шокираща българска следа из­плува в мистериозната смърт на кулинар №1 в света Беноа Виолие в края на януари. Божеството на черпака и тигана е станал жертва на измама за милиони от страна на албанската мафия, твърдят източници от прокуратурата на Лозана.

Шиптърите в съу­частие с български помагачи са източили от банкови сметки и кредитни карти на Вио­лие над 1,38 млн. евро и са го тласнали към фаталното решение да си тегли куршума.С жена си Брижит

Измамата била дело на косовските кланове Келменде и Шабани, които чрез фалшиви сметки за газ и електричество, се сдобили с данните от банковите извлечения на Виолие. След това в продължение на ме­сеци дублирали всички поръчки на прочутия му ресторант „Л’отел де Вил” за стоки и услуги и слагали горницата в джоба си. Докато сче­товодителите на Беноа се усетят, той олекнал с близо милион и по­ловина евро. Според швейцарската полиция шиптърите ползват услугите на български компютърни специали­сти, които са „печално известни в Европа като най-кадърните, но и най-неморалните в бранша”.

Дали Виолие се е самоубил заради фи­нансовия провал, или е бил ликвидиран от гангстерите, защото е ровил в далаверата, продължава да се изя­снява. Обстоятелствата около смъртта му обаче остават доста странни. Полицията е пестелива в информацията засега. Знае се, че Беноа се е прострелял 2 пъти с една от многобройните си пушки, тъй като от дете бил запален ловец. Мъртвият бе открит от съпругата си Брижит, с която заедно управляваха прочутия ресторант „Л’отел дьо Вил” в швейцарското градче Крисие. За предсмъртно писмо не се споменава. Всички, познавали Виолие, са в шок от необяснимия му фатален край. За тях самоубийството е пълна загадка.benoit-a-645x430

Ясно е обаче, че финансовото състояние на ресторанта на Виолие не е било блестящо. Самият той е казвал, че резервациите му позволяват не повече от три месеца спокойствие, така че постоянно е тър­сел нови клиенти. Много свидетели твърдят, че ресторантьорът е ста­нал един от рисковите купувачи на вино в по­следните месеци, за да компенсира загубите си от банковата измама и е изгорял с нова огромна сума от недобросъвест­ни търговци.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук