Бъчварова като Местан – застрашава националната сигурност!

0
1635

В родната политика се мотаят доста лели, които са зарязали тенджерите си и вместо да готвят у дома, се занимават с несвойствени неща. Но една взе да ни идва в повече. На фона на нечуваната битова престъпност, каквато мислехме, че сме оставили далеч в началото на 90-те години на миналия век, обири на инкасо и домове, малтретиране на възрастни хора за дребни пари, стрелби с калашници, убийства, блудства и изнасилвания на деца, тази леля вместо да си гледа мусаката и прането, се прави на вътрешен министър.В такъв случай има ли нещо неестествено в това, че се е стигнало до заплахи за живота на премиера или един депутат, който и да е той. Или до това, че министър-председателят на републиката получава куршум в плик, който се търкаля по бюрото му. Напротив, всичко си е съвсем в реда на зарязаната мусака и Борисов дори трябва да е благодарен, че в плика не е имало, да речем, антракс. Което не означава, че утре, вдругиден няма и това да се случи.

Само че и премиерът, и всички експерти по престъпността веднага ще ви кажат, че престъпността се вихри брутално само когато се чувства неуязвима и безнаказана, тъй като ресорното й ведомство е в ръцете на безсилна и некомпетентна личност като Румяна Бъчварова. Към това трябва да прибавим и фактът, че въпросната личност даде всичко от себе си да демотивира самите служители на реда с безобразния си закон за МВР, в който реформата се изразява в това да се съкратят кадрите.

Да не забравяме, че точно по нейно време окончателно се разпищоли и агентурата на комшиите и се стигна до нечуван по размерите си скандал с опита на турската държава да се намесва в политическия живот на страната ни.

В такива случаи, както и при разследването на всяко криминално престъпление винаги се започва от въпроса: кой има интерес? И като подредим картите, веднага става ясно #КОЙ? Кръгът, към който принадлежи самата Бъчварова, дал на родината незабравими политици и олигарси като Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Огнян Донев и други знайни и незнайни герои на нашия нескончаем преход. А освен всичко останало, покрай издигането й по висшите етажи на властта лъсна и фактът, че по глуповатост и вредност тя дори води с няколко обиколки на някои от тях.

Същият този кръг, който на принципа „няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси” глътна враждата си с ексбанкера беглец Цветан Василев и подсъдимия олигарх Огнян Донев и обедини сили и средства, за да клати държавата и правителството, търсейки реванш за провалените си далавери.

Само че ако съпоставим събитията от Коледа на миналата година, когато Лютви Местан по спешност бе отстранен от председателския пост на ДПС в името на националната ни сигурност, дали няма да открием абсолютно същата заплаха и в сегашната ситуация?

Националната сигурност буквално виси на косъм не само защото заплашват премиера на държавата, а защото хората губят всякакво чувство за стабилност и сигурност. Защото не вярват, че органите на реда и самата държава са в състояние да защитят не само живота, но и елементарните им граждански права. И защото това е най-прекият път към взривяването на гражданския мир и търсенето на уличната справедливост, когато справедливият гняв на гражданите се излива върху властта. Или, както се казва, към бунтове и стихии. Или убийства заради чувството на тотална безнаказаност, както в случая с момчетата от Враца.

Един господ знае какво още трябва да се случи, та нацията да се отърве от олигархичния продукт Румяна Бъчварова. Но е сигурно, че ако управлението не се отърве от нея, вече може да плати тази своя разсеяност не просто с мандата си, но като нищо и с живота си. Както се случва на много български граждани, именно благодарение на пълната несъстоятелност на сегашния вътрешен министър.

Звездомира МАСТАГАРКОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук