Бъчварова предупреди:Тази вечер ще има антитетористичното учение, отцепваме цели райони в София

0
1348

Тази вечер ще се проведе антитерористично учение, което е планирано преди 2 месеца, но днешното съвпадение показва, че решението ни е правилно. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова на специална пресконференция.

Тя допълни, че за целта ще бъдат отцепени цели райони от столицата и ще има засилено полицейско присъствие и помоли гражданите да проявят разбиран, тъй като властите ще положат максимални усилия да нарушат минимално спокойствието на гражданите.

Бъчварова обясни, че учението се налага, за да могат да се проверят реакциите на държавните инструктори от различните категории, както и това, че институциите действат в пълен синхрон.

След 2 часа Бъчварова е свикала заседание на Националния оперативен щаб, в което ще участват премиера Бойко Борисов, както и представител на президента.

Вътрешният министър оцени събитията в Брюксел като „изключително сериозна заплаха за европейската сигурност и изключителна дързост от страна на терористите, които налагат прилагането на най-висока степен на мерки за сигурност. Бъчварова определи ситуацията като тревожна, а опасността като голяма и като провокация към цялата европейска сигурност.

Тя обаче бе категорична, че засега няма пряка заплаха за България./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук