ВАЖНО! Експерт ни „светна“ – ето как точно ще ни таксуват след края на роуминга в ЕС

0
231

Роумингът си остава, но той ще бъде на много по-достъпни цени. Всички входящи повиквания в Европейския съюз ще са безплатни. Всичко, което ползваме като услуга у нас, ще го ползваме и в целия Съюз. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

„Ако 30 лева е абонаментният план, формулата за ползване на мобилни данни е следната: умножаваме 30 по 2 и делим на 15. Така се получава, че имаме право да ползваме 4 гигабайта. Тарифата на абонаментния план се умножава по 2 и се дели на 15. Крайният резултат всъщност са гигабайтите, които може да ползвате“, обясни той.

„Ако се установи нелоялност от клиент, операторът е възможно да включи допълнителна надценка. В случая идеята е да се предотврати взимането на карта от чужбина, която да се използва у нас, защото е по-евтина“, разкри председателят на Комисията за регулиране на съобщенията.

„Формулата за мобилни данни се използва само за отворен план. Ще заплащате повече само ако не се спазва регламентът. Да се надяваме, че българските потребители и българските оператори ще спазват феърплея“, разкри Веселин Божков..

„При всички положения този нов роуминг е празник за цяла Европа“, заключи експертът.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук