ВАС: Инвалидите да паркират без часово ограничение в „Синя зона“!

0
1820

С решение от 26 май 2016 г. Върховният административен съд е оставил в сила решение на Пловдивския административен съд, с което е обявена за нищожна заповед на Кмета на Община Пловдив Иван Тотев от 2012 г., с която се дава право на инвалидите, притежаващи карта за паркиране, да ползват безплатно парко място в „Синя зона“ само до 3 часа.

ВАС е счел за правилни изводите на местния Административен съд, че Кметът на Община Пловдив Иван Тотев е излязъл извън рамките на правомощията, дадени му в закона, които са ограничени до правото му да издава само картите за преференциално паркиране на лицата с увреждания.

Юристите, работили по случая са специалистът по административно право Кристиан Гьошев, който е и член на Общинската избирателна комисия в Пловдив, както и адв.Пламен Генов, който е представлявал в Съда жалбоподателя инж.Любомир Стефанов. Те са на мнение, че в нито една европейска държава, правото на инвалид да паркира автомобила си на специално определено място, не е ограничено с време. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

 Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук