Водещите на сутрешните блокове са трагични! Хвани Цолова удари Хекимян

0
1824

Нивото на водещите на сутрешните блокове е отчайва­що ниско. Вместо с аналитична и умна информация, всяка сутрин зрителите се събуждат с истеричните и неадекватни изблици на тотално неграмотни личности. Без значение дали ще попаднете на дуото Ани – Виктор от Нова телевизия, или на все по-самовлюбения Антон Хекимян, който навярно си е въобразил, че е измислил сутрешната телевизия, утрото със сигурност няма да е от най-приятните, включите ли телевизора.

Анка от Нова телевизия е като героиня нa Чудомир – чудна еснафка и клюкарка

Проф. Юлиян Вучков

Под очевадния натиск на своите  продуценти и други началници иначе будният Хекимян постепенно взе да се отда­лечава от настъпателното си поведение на екрана и да преминава от своите основателно невинни, тревожни въпроси във връзка с днешния ни живот към спокойните и ори отстъпчивите интонации  в общуването с наглите овластени лъжци. Той шамароса умно и достойно озвереният туркофил и набеден гений, а всъщност досаден дърдорко Лютви Местан. Но тръгва все по-рядко към тази импулсивна мъжка, смела и толкова необходима за нас журналистическа изява на висок глас. Предаването му се обезличава и става все по-беззъбо. Във време, в което политиците от цяла Европа трябва да бъдат съсипвани от критика заради проваления свят, който сътвориха, всички тв водещи у нас ги заливат с шербетен сироп.

Надутата и сприхава Анка Цолова от Нова те­левизия прекъсва гостите си точно когато, макар и само едни от тях, неволно намаляват лъженето си и стават малко по-искрени, по-конкретни, по-любопитни в говоренето си. физиономията, гласът, интонациите, въпросите на Цолова носят вкуса на еснафщината, битовизма и евтината клюкарщина. Сякаш е изскочила от раз­каз на Чудомир! Госпожата много простее и движи този сутрешен блок в ат­мосферата на задушната домашна кухня. Усещам се потиснат, докато уста­новявам, че тя и нейният болно амбициозен парт­ньор Виктор Николаев не се допълват творчески, а се мразят. Тя му отнема думата секунди малко след като е благоволила да му я даде. Той както нея затъва в информаци­ята и не може да влезе в пълноценен контакт с поканените лица.

Сутрешният блок „Събу­ди се“ назова телевизия нерядко ни разсмива, защото свръхдългият обемист водещ се държи по-скоро като господар, отколкото като партньор на физически маломер­ната водеща. Тя, горката (името й така и не запом­них – няма нужда, то от кварталната сервитьорка има повече полза за обще­ството, отколкото от нея), ни изтощаваше и ни пре­чеше да разберем какво казва, защото говори като картечница и гълта част от изреченията. Но откакто началството я събра с този свръхсуетен мъж, въпреки нейната предполагаема съпротива, тя взема ду­мата по-малко, отколкото би желала, защото явно се плаши и се притеснява от агресията му.

Ани Салич ни пречи да уважим повече яркото екранно присъствие на колегата си Николай Дойнов, защото се държи като полуумряла или така сякаш не си е доспала, а мъжът й е прои­грал бижутата й на комар, та е сърдита на цялата все­лена. Ами нека пък слезе от екрана най-после, след като този вид дейност не я удовлетворява.

Кака Галя Щърбева и леля Лора Крумова се забавляват и мрат да се подхилкват, докато нищят с гостите си днешната драма на България. Те са боготворящи се същества. Оказват се ту сладникаво любезни, ту високомерни в клюкарското разпитване на поканените ли­ца, защото по най-смехотворен начин поставят себе си над всичко и над всички.

Дейността на днешната БНТ е дъното на елек­тронния медиен живот. Тя е най-вярната слугиня на евро-атлантическите структури.

Нейната антикомунистическа истерия няма равна на себе си. Само Георги Любенов ни радва и ни кара да се зами­слим, въпреки че ни среща предимно с доста скучни гости. А Георги Ангелов е може би единственият телевизионер, който привик­ва хората пред камерите, за да чуем много повече него, а не тях. Той има своя позиция и даже се перчи, докато я проявява. Само че тя винаги е снобска и е под развяваното знаме на колонизиращата ни забавна пропаганда, политика. Господинът не спори, а настръхва и се дърля с гостите си, както свирепият класен наставник с изоставащия си ученик, щом те не мислят като него. Анге­лов има претенцията да разбира много от история, но и от естетика. А все е противно рошав, облечен като старомоден и отдавна запуснал се пенсионер. Не харесвам чорбаджийския нрав на Вежди Рашидов и просташкото му самохвалство, но в случая с Георги Ангелов бе прав-господин водещият на културните минути се държа отвра­тително непрофесионално. Ако си

позволи подобно поведе­ние в обществена медия като Би Би Си, навярно би изхвърчал още на следващия ден.

По принцип предаването „Нощни птици“ с водещата Искра Ангелова от БНТ е любопитна форма за нашето приобщаване към създаването на художест­вени ценности. За съжале­ние, то се затваря почти само в кръга на забавната музика. Пренебрегва другите художествени направления. Гостите му все затъват в гамата на подробната информация за творческата им работа, в натрапчивата взаимна размяна на гръмки лас­кателства и неуместни хвалебствия. Те не ни приобщават към сложния път до постигнатото май­сторство в художествената област. Забравят, че раз­витието в нея е процес, в който има успехи, но и препъвания дори когато човекът има много голям талант за нея. Много са самодоволните позирания в тази седянка свирката на Искра Ангелова която не усеща, че под­меня умните любезности с лигавите превземки.

За безсрамно парти­занското ръководство на БНТ представянето на Поли Генова на идиотската Евровизия много дълго се оказа далеч по-централно събитие от бедността на българския народ, от безобразията на упра­вляващата ни върхушка, от бежанската вълна, от опасността човечеството, но и нашата страна да бъдат пометени от нова световна война или да U бъдат притискани от все по-убиващото ни високо напрежение в живота на нашата планета.

 

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук