Терористър Мохамед любел активистка от Българския хелзинкски комитет

0
1629

Един от най-опасните световни атента­тори е бил в България и като по чудо не е направил някакъв зулум у нас. Ислямистът джихадист Мохамед Юсуф Да­лия, който потопи германския град Ансбах в кръв, след като се самовзриви пред зала, където се е провеждал музикален фестивал, е заминал за Германия в средата на 2014 г. с помощта на родна активистка от Българския хелзинкски комитет. Това узна „Уикенд“ от бежанци, настанени в центъра за мигранти в столичния квартал „Овча купел“.

Кървавата жътва, пре­дизвикана от 27-годишния сирийски джихадист в Гер­мания, можеше и да не се състои, ако Мохамед не е бил подкрепян от неправи­телствената организация за защита правата на чо­века Български хелзинкски комитет (БХК), докакто се е разглеждал статутът му в България, твърдят запознати с ужасяващата история на Мохамед.

Дългокосият екстремист от Сирия пристига в Бъл­гария през ноември 2013 г. Пред родните власти Моха­мед Далил блесва с изцяло подменена биография. Той твърди, че е бил учител в сирийския град Алепо, кой­то е попаднал под контрола на джихадистите от „Ис­лямска държава“. Мохамед обяснява, че вследствие на бомбардировки е получил наранявания от осколки по краката

Мигрантът е настанен в общежитие от закрит тип за бежанци в Бусманци, когато е открит като проекто герой от сръчните активисти  на Българския хелзинкски комитет.

„Мохамед беше хитра чалма. Знаеше английски, беше красавец, познаваше европейските порядки и бързо се ориентира в обстановката в България. Запозна се с едно момиче на име Даниела, която работеше за БХК. Тя се зае с неговия казус – искаше да му помогне да замине за Германия, защото май се увлече по него. Казваха, че има любовна връзка с Мохамед“, сензационно разкрива източ­ник на „Уикенд“ запознат с исто­рията на изверга терорист.

Така Мохамед е заведен за ръка при журналистката Мария Черешева, която отразява абсолютно  безкритично дейността на    БХК и която прави пропагандни филми за бежанците по издържаната от данъкоплатците # обществена телеви­зия БНТ. Във филм на Мария Черешева за бежанците, ч терористът Мохамед е представен като положителен герой – бягащ от войната образован млад човек, който иска да започне своя нов живот в Европа.

Същински ангел, който е жертва на обстоятел­ствата…

Пред камерата на БНТ Мохамед разказва, че у нас бил измамен от адвокати. Те му взели 200 долара, за да му уредят статут, но го изиграли. Пред Агенцията за бежанците декларирал, че живее под наем на квар­тира, но в действителност остава на улицата.

„Заяви, че в този военен конфликт е загубил съпру­гата и детето си, и показа рани по краката си от шрапнели“, спомнят си от Агенцията за бежанците. В центъра пазят и медицин­ското му досие, от което става ясно, че терористът има единствено белези по краката, но те по никакъв начин не застрашават живота му. Въпреки че в историята на Мохамед, разказана пред Агенцията. за бежанците в България, има много съмнителни моменти, джихадистът по­лучава хуманитарен статут заради тежката военна обстановка в района, от който идва, както и заради сериозен натиск от страна на Българския хелзинкски комитет.

„През няколко дни ни звъняха от БХК, за да питат какво става с документите на Мохамед. Заплашваха ни, че правят филм ,за то­ва как се отнасяме с пострадали от войната млади хора. Го­вореха, че този Мохамед е любовник на една от активистките на организацията, но какво можехме да сторим?…“, вдига рамене служителка от Агенцията за бежан­ците.

През април 2014 г. сирийският изверг получава вече гото­вите си български документи и малко след това напуска страната ни. За да извърши две го­дини и половина по-късно жесток терористичен акт, самовзривявайки се пред зала в немския град Ансбах, където се провежда музикален фестивал.

След като грозното и истинско лице на убиеца Мохамед лъсна, от БХК и от държавната телевизия БНТ се опитаха да позаметат гафа с рекламирането на терориста джи­хадист през 2014 г. Правят се на страшно изненадани и озадачени, а скандалът е наистина огромен – излиза, че националната телевизия е направила пропаганден филм за един бъдещ убиец, доверявайки се на чинов­ниците на Хелзинкския комитет.

„Срещах се няколко пъти с него, не ми изглеждаше като човек, способен да извърши подобно нещо. Напротив – казваше, че е благодарен на българите за топлото отношение към него“, смутолеви пред БНТ журналистката Мария Че­решева, която е интервюи­рала ислямския сатрап. Тя все още пази в мобилния си телефон българския номер на Мохамед Юсуф Далил.

И естествено, е много изненадана от случилото . „Нямаше вид на такъв човек“, вдига рамене журналистката. И сега, за­бележете! – благодарение на този си и още няколко филма за бежанци, тя е посочена за Човек на годината-награда, давана от БХК.

Същевременно немските медии разкриха друга лъжа на терориста, потопил в кръв град Ансбах

След като немските власти отказали да дадат постоянен статут на Мо­хамед и той трябвало да бъде върнат в България, джихадистът нагло обявил, че полицаите в София се отнасяли с него като към животно и са го малтре­тирали системно. „Биеха ме, пускаха ми ток, обраха ме. По­лицията в България малтретира бежанците и е в схема с организаторите на канали за мигранти“, твърди ислямистът.

Лъжата на Мохамед не му е помогнала. В крайна сметка Германия взима решение да го върне у нас. За това, след като се получило потвърждение за екстрадицията му в България, той е

задействал плана по зрелищното си самоубийство

„За щастие е нямал много време, за да орга­низира атентат с повече жертви. Със сигурност е бил активист на „Ислямска държава“, в това няма никакво съмнение. От те­рористичната групировка вече обявиха официално, че той е техен воин, сра­жавал се в Алепо през лятото на 2013 г.“, опове­стиха представители на полицията в немския град Ансбах.

Що се отнася до приятелите на терориста от Българския хелзинкски комитет, то те все още не са осъдили звер­ското му престъпление, отнело няколко човешки живота. Типично по бъл­гарски чакат случаят да отмине. Същевременно са дали журналиста ле­генда Кеворк Кеворкян на прокуратурата и искат той да бъде осъден за това, че е написал в своя статия в „Уикенд“, че циганите, гаврили се с портрети на Ботев и Левски, са изро­ди, говеда и животни.

Случаят с Мохамед повдига редица важни въпроси. Историята на терориста, минал през страната ни, вади на дневен ред очевидно сбъдналите се подозре­ния на голяма част от българския народ, че „клетите бежанци“ всъщ­ност в голямата си част са добре обучени бойци на „Ислямска държава“. А хората, опълчили се срещу инвазията на „горките мигранти“, бяха заклеймявани като тес­ногръди егоцентрици и. безчувствени еснафи…

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук