Водният цикъл във Враца глътна камион

0
1143

Под асфалта зейнала пещера и машината скочила в изкопа

Изкоп за канализация на централната улица „Полк. Буюклийски” във Враца, която се намира до областната дирекция на полицията, глътна цял камион.

Причината за инцидента, който по чудо се размина без жертви, е зейнала пещера под асфалтираната лента. Така препълнената с камъни и пръст машина се поднесла на пътното платно и пропаднала в трапа. За късмет в траншеята по това време не е имало работници.

Ръководителят на Водния проект в общината инж. Марияна Рашева потвърди, че причината за инцидента е огромна дупка под асфалта, който се е срутил от тежината на камиона. Според нея цялата улична мрежа на Враца е осеяна с пещери и ями. „От долу са стари насипи, които са проблем за строителите”, коментира Рашева. А въздушните възглавници под асфалтираните някога улици показват лошото качеството на строителството.

Това е втори случай за пропадане на многотонен камион, откакто се работи по проекта. Преди време това се случи на централния булевард „Демокрация”, точно до сградата на областната управа./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук