ВОЙНАТА НА ПРОФЕСОР ВУЧКОВ СРЕЩУ КРАСИ РАДКОВ

0
2327

Проф. Юлиан Вучков е един от най-скандалните водещи, който буди у зрителите смесица от чувства, като се започне от насмешка, съжаление, че стигнем най-вече до гняв.

Във видеоклиповете с него по-често се забелязва, че зрителите са му вбесени и отегчени. Те не желаят да бъде в родния ефир, затова десетки, а дори може би и стотици са му се обаждали, за да му го кажат, че е отдавна настъпило времето той да се пенсионира.

Проф. Юлиан Вучков обаче никога не иска да се примири с действителността и сякаш поставил си розовите очила, вижда в себе си перфектния човек, докато всички останали за него са нищожества. Най-честият отговор, който дава на зрителите си, които започнат да говорят истината за личността му, преди да бъде прекъснат от апаратната, разбира се, е, че човекът отсреща е пияница, тъпанар, селяндур, педераст и др. подобни обиди, които водещият използва като определение за хората на телефона.

„Когато застанеш на телевизионния екран, не можеш да бъдеш само умен, увлекателен и интелигентен. Никой няма да те гледа само заради това. Трябва да си и заразителен. Аз се занимавам с една тежка тематика – политика, социални проблеми, култура – които биха отблъснали моята аудитория, ако не си помагах с богатството на езика, с жестове, мимика, интонация. Служа си и с моето чувство за хумор и понякога имитирам моите герои”, казва „скромно” професорът.

„И тук искам да похваля Кеворк Кеворкян, който беше много точен, когато каза на ония никаквици от „Господари на ефира”, че май трудно разбират проф. Юлиан Вучков, и че освен другите му предимства, той си е избрал една роля и я играе много добре.

Като гимназист бях един от най-добрите рецитатори и ми се предричаше бъдеще на голям актьор, но аз казвах, че няма да стана такъв, защото преди мен ще се изказват други хора. Обичам само аз да говоря. И ето сега станах актьор пред телевизионните камери.
Искам да ви разкажа за един от моите имитатори – Краси Радков. Той ме имитира изключително бездарно и тъпо, крайно несполучливо. Имитирайки проф. Вучков, той доказваше тъкмо това, но аз като обективен човек започнах да следя как имитира други личности и видях, че там е много убедителен. Органично и страстно Краси Радков разкри чрез имитация цяла галерия от сполучливи образи. Той великолепно имитира например Марлон Брандо като Кръстника и други световни образи.

Срещнах Краси на улицата и му казах: „Ти си талантлив човек, но много бездарно ме имитираш, не си уловил нищо от мене”. Спомням си в едно от предаванията, Слави беше болен и водещ беше Росен Петров и каза: „Сега е ред на Краси да имитира проф. Вучков, макар че толкова интелигентен човек трудно се имитира”. И затова му казах на Краси, че явно е талантлив артист, но не му достига интелигентността да ме имитира и прави неща, които аз не правя – например плези се, вади си езика, а при мен особеността е, че аз дори обратното – понякога много си стискам устните. Освен това той говори с тънък писклив глас, а аз имам плътен баритонов глас.

Но понеже съм обективен, трябва да ви кажа, че в момента той е най-добрият комик в „Шоуто на Слави” и изобщо в България – той е много разнообразен – интонационно и физически, пластичен е и притежава разнообразие от жестове – пада, става, докато един Любо Нейков е като петкрилен гардероб, той е неподвижен, едва се мърда на сцената”, продължава проф. Вучков.

„Парадоксално, но оказа се, че майката на Слави Трифонов ме харесва. Дори като влезе в ролята на водеща на предаването на сина си, тя попита: „Ама вие тука какво сте се захванали с проф. Вучков, ами аз го харесвам и го гледам винаги, когато мога, защото казва много истини от екрана”. И тогава Краси призна, че също ме уважава, но ме имитира, защото нейният син иска това. Аз съм говорил с Красимир Радков, който ми призна, че аз съм единственият му провал. Знам, че и дори сценаристът на Слави – Иво Сиромахов, който има уважително отношение към мен, си е признавал в наши разговори, че скечът с проф. Вучков е много слаб. Екипът на шоуто се провали с имитирането на моята характерност и индивидуалност. Ако не бяха съобщавали в т.нар. скечове моето име, никога хората нямаше да разберат, че имитират мен. Много лошо попадение. Не са ме улучили, защото аз имам сила, острота и рязкост”, убеден е Вучков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук