Враца иска възмездие за Тодор

0
581

Стотици хора се събраха тази вечер пред полицията във Враца заради убийството на 18-годишния Тодор в центъра на града във вторник. Те искаха възмездие за поредната жертва на насилие, която отново е младо момче.

През повечето време хората коментираха случилото се и настояваха за доживотен затвор на двамата братя – Десислав и Иван Дамянови убили младежа. Напрежението нарасна, след като стана ясно, че са им повдигнати обвинения за убийство по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда.

Тогава множеството започна да скандира „Убийци“ и „Пуснете ги навън“. Хората искаха да се срещнат с шефа на полицията, който да им обясни защо посред бял ден в центъра на града се извършват такива престъпления.

Двамата братя са задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа и предстои внасяне на искане в окръжния съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От прокуратурата припомнят, че вчера, около 12.55 ч., в центъра на Враца близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Тодор Йорданов и братята Иван и Десислав Дамянови за спазване на правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в побой над 18-годишния младеж.

Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс, се посочва в съобщението на прокуратурата. В резултат на побоя по-късно младежът починал.

Продължават разпитите на свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, допълват от прокуратурата. Иззети са записи за случилото се, направени от минаващи хора./Дарик – Враца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук