Вреди ли обрязването на сексуалния живот на мъжа?

0
2145

Битуват различни твърдения относно обрязването и доколко то се отразява на сексуалния живот на мъжете. Изследователи провеждат проучване, чиято цел е да установят дали обрязаните мъже са по-склонни да страдат от проблеми в леглото.

Участие взимат 62 обрязани и необрязани мъже, които са на възраст между 18 и 37 години. Установява се, че няма разлика е сексуалната функция сред всички участници.

За да разберат каква е тя, доброволците отговарят на 15 въпроса относно удовлетворението им от половия акт, оргазма, желанието за секс и удоволствието, което изпитват от секса, като цяло.

Оказва се, че отговорите на всички мъже, без значение от това дали са обрязани, са почти еднакви. Не се открива и разлика относно чувствителността на пениса сред тези, които са обрязани, и тези, които не са.

За да стигнат до тези констатации, изследователите оценяват усещането за допир, болка, както и прага на търпимост към горещина в областта на ръката до лакътя на участниците. Същият тест е проведен и на четири точки върху пениса им, включително и на препуциума при тези, които имат.

Изследователите установяват, че този тест стимулира нервните фибри, които са свързани със сексуалната наслада сред всички участници, без значение дали са обрязани.

Заключенията от проведеното проучване развенчават и твърдението, според което препуциумът е най-чувствителната част от пениса. Оказва се, че той е толкова чувствителен, колкото и ръката в областта до лакътя.

Какво означава това? Според едно от разпространените твърдения по този въпрос обрязването може да понижи чувствителността на мъжете по време на секс.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук