Каракачанов: Законът за радикалния ислям и забраната за бурките трябва да бъдат гласувани след празниците

0
1160

Няма три категории, просто се регламентира как гласуват българите на различни места по света.

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ заместник-председателя на НС и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и поясни:

В България е лесно да организираш изборите, тъй като можеш да организираш избирателни секции там, където желае или там, където ЦИК реши, че могат да се проведат. Не така е в чуждите страни. Българският закон няма никаква стойност и никаква правна сила в една чужда държава – дали ще е Германия, дали ще е Канада, дали ще е Турция. Така, че в тези населени места ти правиш избори според определени други изисквания, и най-вече, според законодателството на съответната държава.

В ЕС, в онези градове от страните-членки на ЕС, където няма български дипломатически представителства, консулства или посолства във всяко едно населено място могат да се образуват избирателни секции, ако има 100 души български граждани, които подадат заявление, че в дадения град искат да бъдат проведени такива избори.

Той изтъкна, че изискването за 100 души за разкриване на в град от ЕС е заради това, че в мииналото често е имало случаи броят на подалите заявления многократно да надвишава броя на гласувалите и допълни:

Въпросът с гласуването в чужбина извън страните-членки на ЕС , затова беше реакцията на ДПС и на новопоявилата се партия ДОСТ, защото по този начин се ограничава възможността друг да решава как да се провеждат изборите. Знаете какво се случваше в Турция. В Турция не по българския закон , защото той не се спазва там, се организираха секции на кой откъдето му скимне. На последните избори в Турция имаше 146 избирателни секции. От тези секции има секции, в които са гласували по 1300-1400 човека, което е технически невъзможно.

В Канада на миналите избори е имало 4 секции, а са гласували едва 1600 души. Българското посолство в Лондон е огромна 5-етажна сграда и в него може да има много повече от 1 секция, коментира Каракачанов.

В деня на вота в Турция се прави предизборна агитация, което е нарушение на закона, изтъкна Каракачанов

Каракачанов коментира и законопроекта, който забранява покривала, които скриват лицата на жените. Никога в историята българските мюсюлмани не са носили бурки и налагането им е опит за разделяне на хората, изтъкна той.

Буквално другата седмица, надявам се, след Великденските празници, ще бъде въведен в комисии и трябва да бъде вкаран в пленарна зала за гласуване, заедно със Закона за радикалния ислям. Ние трябва да дадем възможност на българския законодател и на българското общество да се защитят срещу проявите на всякакви външни емисари, които се опитват да ни натресат един конфликт. /БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук