Времето днес: Валежите намаляват, градусите до 27

0
102

Съботният ден ще започне с променлива облачност, която след обяд в много райони ще намалява до слънчево време. Повече облаци и валежи от дъжд очакваме над крайните източни райони, но и там до вечерта облачността ще се разкъса. Следобедните часове, на места над планинските райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и не са изключени валежи.

Максималните температури навсякъде ще се повишат и очакваните им стойности ще са между 20-27°С. По-високи – на места в Горнотракийската низина и Северозападна България – до 25-28°С. Вятърът в цялата страна ще е слаб до умерен от северозапад. Най-хладно ще се задържи над крайните североизточни райони от страната, като очакваните  максимални температури ще са между 17-20°С.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за септември – слабо ще се повиши.

В неделя вятърът ще се смени с изток-североизточен, ще бъде слаб, в западната половина от страната временно ще бъде и тихо. Ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да  превали. Температурите слабо ще се повишат.

В началото на следващата седмица по-значителни увеличения на облачността и валежи ще има главно в югозападната част от страната, в планинските райони са възможни и гръмотевици. В останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук