В Чикаго стотици за пореден път протестираха срещу войната в Газа

0
65

Повече от 100 души са арестувани

В центъра на Чикаго за пореден ден стотици хора продължиха да протестират срещу войната в Газа. Повече от 100 души бяха арестувани, съобщава БНР.

След като протестиращите влязоха в сградата на транспортния център „Огилви“  в центъра на града  и блокираха ескалаторите, които водят към консулството на Израел, от полицията настояха  всички да напуснат сградата. Въпреки предупрежденията израелци и палестинци, обединени, останаха по-местата си с плакати и възгласи „Спрете огъня“.

След отказа на протестиращите да се подчинят започнаха арестите. До момента 106 души са арестувани, но пред сградата останаха още стотици.

Протестът е организиран от еврейски членове на групи, включително „Еврейски глас за мир“ и „Никога отново“, както и от палестинци, които живеят в Чикаго и  Средния Запад.

Сред арестуваните е и  бившият президент на Чикагския учителски съюз Джеси Шарки, а Ариел Левин, казва, че е дошъл от Айова, защото  смята, че е  важно „като американец и като евреин“ да призове за прекратяване на огъня и да каже „не от наше име и не с парите на нашите данъкоплатци“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук