Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев се закле

0
62

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София. Днес клетва ще положат и кметовете на райони и кметства, а общинските съветници ще получат своите удостоверения.  Към момента тече и първото заседание на новия Столичен общински съвет, то беше свикано и открито от областния управител на София-град Вяра Тодева.

„Местният парламент на най-големия град на България може и трябва да бъде пример за приемането на решения с консенсус за възхода на София и на нейните жители. Вярвам, че местната изпълнителна власт в лицето на Васил Терзиев и неговия екип може и ще бъде пример за честност и почтеност на хората. В 21-ви век, когато изкуственият интелект навлиза се повече и повече, повече от актуален е девизът „Расте, но не старее!“. И нека никога не забравяме, че най-важен е човекът и неговия просперитет“, каза Тодева.

 

На днешното заседание председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова ще представи информация за резултатите от местните избори. Грети Стефанова от „Продължаваме промяната – Демократична България“, като най-възрастен общински съветник, ще открие и ръководи първото заседание.

 

В рамките на сесията днес Столичният общински съвет предстои да избере свой председател.

 

В Столичния общински съвет има 61 общински съветници. Местната коалиция „Продължаваме промяна – Демократична България“ има 23 общински съветници. Местната коалиция ГЕРБ-СДС има 14 общински съветници. Местната коалиция „БСП за България“ има 9 общински съветници. Партия „Възраждане“ има 8 общински съветници. Партия „Има такъв народ“ има трима общински съветници. Местна коалиция КОД има трима общински съветници. ВМРО-БНД има един общински съветник. Пълният списък с имената на новите общински съветници може да бъде видян тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук