ГАЛИЧЕ СЕ ТРЕСЕ! Вижте КАКВО СТАВА с колите и парите на СТРАШИЛИЩЕТО ЦЕНКО ЧОКОВ!

0
1901

Държавата в лицето на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност (КОНПИ) е започнала проверка на цялото движимо и недвижимо имущество на кмета на Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин и шестима от престъпната им група.

Инспекторите от ръководената от Пламен Георгиев комисия са стартирали действията веднага, след като Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Чоков и бандата му, пише БЛИЦ. Главорезите бяха арестувани преди двайсетина дни при специализирана операция на МВР и спецпрокуратурата. Освен за рекет, те ще бъдат разследвани и за мащабни имотни измами.

Ако проверката на КОНПИ докаже, че през последните 10 години несъответствието между придобитото имущество и реалните доходи на Чоков и мутрите му надмине 250 000 лева, то всичко награбено от тях ще бъде отнето в полза на държавата.

По време на заседанието на Апелативния спецсъд на 7 юни бе посочено, че организираната престъпна група на Ценко Чоков е действала а с нечовешки методи – давене в язовири, висене с главата надолу в кладенци, бой с кабели, натикване в багажници на автомобили, палежи, побои, сексуални гаври, физически и психически тормоз, мотивира се съдът. Макар че задържаните са с чисто съдебно минало, добри характеристични данни и стабилно семейно положение, те не могат да бъдат на свобода.

От доказателствата става ясно, че те са отпускали заеми с лихви, които стигали до 20-30 и дори 50%. Мартин раздавал сумите, които били осигурени от Ценко Чоков. И прибирал парите с лихвите. Ако длъжниците не платят навреме, изпращал някои от останалите членове. Намерен е тефтер с отбелязани и зачертани имена на длъжници. Бележникът бил открит в жилище, обитавано от Мартин. Според магистратите всички участници са действали с ясното съзнание, че всеки един от тях допринася за престъпната дейност на групата. Решението, което бе произнесено тогава, е окончателно и не подлежи на обжалване и бандата на Чоков остана зад решетките.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук