Ген. Константин Попов топил Борисов за „Авиоотряд“ 28

0
1751

ЕКСОКОМАНДИРЪТ НА ВВС СЕГА СЕ НАТИСКА ДА ПОЕМЕ ОТБРАНАТА

Генерал Констан­тин По­пов, който е сред фавори­тите за поста на военен ми­нистър в бъде­щия кабинет, е топил Бойко Борисов пред парламентар­ната комисия, разследваща през 2012 го­дина дейност­та на правител­ствения „Авио­отряд“ 28. „Га­лерия“ се сдо­би с документ, в който екс командирът на военновъздуш­ните сили Кон­стантин .Попов обвинява пре­миера, че не- планираните разходи с кугърите и спартана „затрудняват изпълнението на летателните план-графици на авиобазите“

В скандалната до­кладна записка вис­шият военен иска да бъдат възстановени средствата, дадени от ВВС за два полета – един със „Спартан“ и един с „Кугър“.

Парадоксалното е, че сега точно Констан­тин Попов е сред фа­воритите за поста вое­нен министър в трето­то правителство на Бо­рисов заедно с лиде­ра на ВМРО Красимир Каракачанов. Бившият шеф на ВВС обаче имал предимство за­ради евроатлантическите ни партньори. От свои източници в МО „Галерия“ научи, че  и в НАТО, и в Брюксел били сериозно обезпо­коени от възможност­та националист да ог­лави военното ведом­ство. Те не били съ­гласни с намерения­та на Каракачанов да прави наборна войска и да връща бившите Строителни войски. Специалисти направи­ли изчисления, според които възста­новяването на материал­ната база на поделения­та ще струва над 1 мили­ард лева. Ос­вен това воен­ни отвъд океа­на припомнят, че лидерът на в „Атака“ Волен Сидеров мно­гократно се е изказвал против НАТО и е настоявал за за­криването на амери­канските бази в Бъл­гария.

Валери Симеонов пък предизвикал истински скандал със силовите си дейст­вия спрямо българ­ските турци, дошли да гласуват преди около месец.

Възможно било на стола на скандалния и разследван в момен­та Николай Ненчев да седне генерал Пла­мен Манушев, който бе кандидат за вице­президент на послед­ните избори. Това оба­че едва ли ще стане, защото бившият ко­мандир на военномор­ските сили категорич­но заявил, че иска да оглави парламентар­ната комисия по от­брана и не желае да става министър.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук