Колко печелят половинките на политическите лидери

0
2527
  • Любопитството към живота на политическите лидери е традиционно по цял свят. Взаимо­отношенията в семейс­твата им, приятелите и заниманията им извън властта понякога раз­криват по-добре истин­ската им същност, отколкото публичните им клиширани изявления.
  • „Галерия“ проучи какво работят и колко получават половинки­те на политическите лидери. Този факт не е без значение, защото е ориентир кол­ко луксозен живот могат да си позволят депутатите.

„МЪЖЪТ НА КОРНЕЛИЯ ДИМИТЪР НЕ МОЖЕ ДА СИ ИЗХАРЧИ ПАРИТЕ, КАРАКАЧАНОВ ДОВОЛЕН ОТ АДВОКАТСКАТА ТАРИФА НА СЪПРУГАТА СИ РОСИЦА“

Бойко Бори­сов живее сам в къща­та си в Банкя и в момента няма жена до себе си, така че трябва да разчита само на собствени­те си приходи.

Преди време сподели, че му стигат 1500 лв. на ме­сец, защото все още се движи с автомобили на НСО, което чувствител­но намалявало разходи­те му. Очевидно по-голя- мата част от заплатата му отива за плащането на сметки за къщата му в Банкя и за пурите, към които експремиерът е пристрастен.

И двете из­вестни дами на сърцето му оба­че са твърде за­можни. Първата му и единстве­на съпруга Сте­ла, която е май­ка на единстве­ната му дъщеря Венета, е уважа­ван очен лекар отвъд океана. Тя работи и живее в Кали­форния заедно със съпру­га си – компютърния спец Стефан Абаджиев, който, както е известно, е първи­ят мъж на Цветелина Бо­риславова. Заплатата на един добър лекар в САЩ е най-малко 100 000 долара на година и едва ли Сте­ла взема по-малко.

Бившата приятелка на Борисов Цветелина Бо­риславова обаче върти милиони. Тя бе шефка на СИБанк, а от 2011 годи­на е основен акционер и председател на Надзорния съвет на Българско-американската кредитна банка. Нейният фонд Си Ес Ай Еф (CSFI) притежа­ва голяма част от курорта „Пампорово“ АД. Съпругът на Корнелия Нинова – Димитър Нинов, има съществен принос за семейния бюджет.

Мъжът на соцлидерката работи в една от най-го- лемите и успешни фир­ми в България – „Лукойл“. Там той е началник в ди­рекция „Развитие и екс­плоатация“, като отгова­ря за тръжни процедури.

Високият ПОСТ, който заема, със сигурност му осигурява впечатляваща заплата, която едва ли е по-малка от 5-6000 лева на месец. Преди да започне рабо­та в нефтената компа­ния, няколко години Ди­митър е бил мит­ничар. Двамата имат син Рафа­ел, който се ди­пломира в един от най-престижните американски уни­верситети – „Бъркли“ в Калифор­ния. Младежът е от най-добри­те български ма­тематици, завър­шили Софийска­та математическа гимназия, и е до­несъл много златни ме­дали от световни олим­пиади като ученик. По време на предизборната кампания Нинова заяви, че живее с 2500 лв. на месец, тъй като двамата с мъжа й нямали особени разходи. Това означа­ва, че Димитър Нинов не може да изхарчи месечната си заплата, част от която най-вероятно се­мейството спестява.

Лидерът на ВМРО Кра­симир Каракачанов също е случил на жена, която изкарва добри пари като адвокат. Росица първо­начално завършила ис­тория в Софийския уни­верситет заедно със съ­пруга си, но впоследствие се насочила към правото, може би защото майка й е прокурор. Адвокатската професия е една от най- доходоносните и Росица не съжалява за избора, макар че първоначално смятала да стане лекар като баща си.

Сред най-богатите парт­ньорки на политици е жената на Веселин Марешки, която е рускиня.

Двамата от години имат отворен брак, а скандал­ният бизнесмен и новоиз­люпен политик признава, че всеки от тях е свобо­ден за други връзки. „Два­мата сме заедно, защото тя държи половината ак­ции във всичките ми фир­ми“, признава Марешки, а със Светлана продължа­ват да живеят под един покрив само заради биз­неса и двете си деца Ве­селин и Александрина. Синът им учи в Лондон в престижно виеше учи­лище, обучението в което струва по 15 000 лири на година. Младежът въоб­ще не се интересувал от политика. Дъщерята пък разполагала с 300 лева джобни плюс 350 лева месечна заплата. От своя страна аптекарският бос се хвали, че върти оборот по половин милиард лева на година, а богатството му било над 100 милиона. Част от него обаче е и на Светлана.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук