ГЕРБ осигури средства за храм в провадийското село Тутраканци

0
887

ПП ГЕРБ осигури финансови средства за довършителни работи по православния храм „Св. пророк Илия” в провадийското село Тутраканци. Местните жители се обърнаха с молба за съдействие към варненския народен представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова. След като тя запозна с казуса председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, миналото лято беше дарена сума в размер на 5000 лв. Средствата вече са вложени в изграждането на плочник и чешма в църковния двор.

Gerb

Православният храм е единственият в селото. Градежът, започнал по инициатива на хората в Тутраканци и финансиран с техни лични средства, е продължил цели 12 години. Благодарни за финансовата подкрепа на ГЕРБ, местни жители поканиха Нели Петрова да се запознае на място с хода на довършителните работа. Народният представител се ангажира да подари икона за храмовия празник, който се отбелязва на Илинден.

„Радвам се, че подкрепихме тази прекрасна кауза. Надявам се, че скоро в църквата ще се състоят първите сватби и кръщенета, че тя ще се утвърди като духовно средище за жителите на Тутраканци”, коментира Нели Петрова.

С нейното съдействие бяха осигурени средства и за ремонт на пенсионерския клуб в селото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук