Граждански патрул отново задържа бежанци по границата край Ямбол

0
1182

Граждани задържаха в неделя група нелегални мигранти в района на село Близнак, съобщиха от Организацията за закрила на българските граждани.

„Забелязахме група хора да минават и ни се сториха подозрителни, запътихме се към тях. Те се спряха, когато ни видяха. Оказаха се 23 мигранти от афганистански произход. От тях имаше 18 мъже, 3 жени и 2 деца“, споделят от организацията в страницата си.

„Веднага подадохме сигнал на Гранична полиция. Мина се известно време, но не идваха и звъннахме отново. Понеже не можахме да обясним точното си местоположение, се наложи да придружим мигрантите до близкото село Близнак, откъдето да ги вземат граничните полицаи. След около час, от първия подаден сигнал, пристигнаха граничните полицаи“, коментират ОЗБГ.

От гранична полиция поискали документите на всички от организацията и започнали да им задават въпроси, а в същото време мигрантите били оставени настрана. Около час по-късно бежанците били натоварени на военен камион, а гражданите пуснати да си ходят.

От Гранична полиция заявиха, че хората от Организацията за закрила на българските граждани може да бъдат призовани за свидетели, а главният секретар Георги Костов изтъкна ролята на МВР за справяне с миграционния натиск.

„Това е хубаво да се отчита от всички, защото естественият път на мигрантите е през нас”, заяви главният секретар на МВР, цитиран от БТВ.

Междувременно продължава разследването срещу Динко Вълев, който нашумя с „граждански арести“ на бежанци по границата край Ямбол./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук