ГОЛЯМ СМЯХ! Вижте ТОП 5 на политиците, потрошили се след…

0
1327

Часове, след като киевският кмет Виталий Кличко падна от велосипеда си, украинският сайт „Вести“ събра топ 5 на падналите политици.

Ексшампионът по бокс и настоящ кмет на украинската столица излетя от колелото си, докато се опитваше да се качи на тротоара. Падането стана пред очите на журналисти, които успяха да заснемат акробатиката. Само ден по-рано на страницата си във Facebook Кличко помести фотография, на която се вижда как се придвижва към работата си на велосипед: „Решил съм да ходя с колелото си на работа и по задачи в центъра на града. Вече въртя педалите не само по време на утрешната си тренировка. Първо, това е по-удобно и по-бързо, второ, е полезно за здравето“ – обяснява Кличко.

Затова и вчера журналистите последвали кмета в поредната му обиколка. Инцидентът станал при пресичане на улица. Кличко не могъл да се качи на тротоара и изхвърчал през кормилото. Намиращите се наблизо хора се втурнали да му помогнат, но той станал сам, изтупал се и продължил по пътя си.

От сериозни травми го спасили както тежките тренировки, така и късметът. Кличко кара специално изработен велосипед, чийто корпус е от лека сплав с електрически мотор, който може да развива до 25 км/час. Това чудо на техниката струва 5000 евро.

Въпреки позорната ситуация Кличко не бива да страда. По този начин той се нареди в Топ 5 на политиците, публично паднали от велосипеди.

През май 2004 година на ранчото си падна Джордж Буш-младши, който обели носа си, контузи лицето, ръката и крака си. Наложи се на място да бъде прегледан от лекар, но за щастие, нямаше сериозни наранявания. След това Буш падна още два пъти.

През май 2015 година главният секретар на САЩ Джон Кери счупи крак при падане от колело във Франция.

През ноември 2011 година генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмунсен падна по време на разходка в околностите на Брюксел и си счупи ръката на три места.

В списъка влезе и експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили, който през 2013 година падна по време на визита в Турция и си счупи ключицата, пише БЛИЦ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук