ПЪЛЕН БЛОКАЖ НА ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ! 50 хиляди българи горят!

0
1447

Над 50 хил. българи ще бъдат засегнати от блокадата на гръцката граница, която нашите превозвачи готвят за празниците. Толкова нашенци ще почиват организирано в южната ни съседка за Великден.

Най-потърпевши от протестите ще бъдат българите, но не трябва да забравяме, че страната ни е транзитна за пътувания на чужди туристи, съобщи пред „Труд“ Бойко Байков, който е председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Родните туристи ще стигнат до хотелите си в Гърция, но пътуването ще вгорчи празниците им. Има и вариант да се ползват обиколни маршрути през Македония и Турция, уточни председателят на асоциацията.

Той допълни, че гръцки туристически групи вече са анулирали резервациите си за почивка в България за Великден след информацията за готвените блокади.

Българските хотелиери подкрепят протеста на превозвачите, коментира пред изданието Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.Нашите членове от Петрич, Сандански и Банско пострадаха много от гръцката блокада през зимата и смятат, че е време да се вземат мерки и да се спре произволът на гръцките фермери, допълни той. Според него подобни спорове трябва да се решават с дипломатически прийоми, защото сега вместо страната ни да спечели от геополитическата ситуация, ще се облагодетелстват Сърбия и Македония.

Засега превозвачите са категорични, че ще блокират всички пунктове с Гърция от 29 април до 8 май. Все още не са уточнили в кои часове няма да се допуска преминаването на автомобили.

Блокадата на граничните пунктове е в отговор на гръцките 40-дневни протести, като загубите за родния бизнес от тях се изчисляват на най-малко 10 милиона евро.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук