Г-жо Бъчварова, звъняли ли сте на 112?

0
1236

Г-жо Бъчварова, звъняли ли сте на тел 112? Ако не сте, значи сте от тези под 20 на сто, на които никога не се е налагало да викат пожарна, полиция или Бърза помощ.

Поне според нашата анкета.

Дано не ви се е налага. Защото според всеки втори българин телефон 112 не работи или пък ако работи не му върши работа.

Не че ви предлагаме да звъните. Най-вероятно и на вас като гражданин няма да ви свърши работа. Представете си какво означава да търсиш помощ за свой близък, който умира в ръцете ти. Или защита от разбеснели се мутри, които трошат безнаказано дома ви и пребиват безжалостно възрастни хора.

На вас може би няма да се случи. Но на хората на улицата се случва всеки ден.

За тях държавата е тел. 112. Защото тази държава, която не може да окаже помощ на болни, унизени или пребити, не е държава, а територия.

Преди време казахте, че трябва да се прави нова система за 112.

Но защо тогава за настоящата бяха пръснати близо 60 млн. лв. държавни и европейски пари.

Казват, че причината била в техниката, във фирмите, които поддържали системата, в сбърканата концепция. Договорът на едната свършил, друга обжалвала, търговете се бавели. А кой усвои парите? Колективната безотговорност зад която обикновено се крие едноличната безнаказаност. Да, всичко това е продължавало близо 20 години назад във времето.

Но Вие нали сте министър на вътрешните работи?

Потърсихте ли отговорност от тези, които рискуват всеки ден живота на българските граждани? Има ли поне един разпитан за тази гавра?

Има ли един зад решетките?

Очевидно няма.

Потърсихме ви за интервю по темата. МВР мълчи. Както мълчи и тел. 112.

Като паметник. Паметник на глупостта и безотговорността към хората, които си плащат данъците и искат съответната закрила за това./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук