Дилърите на Слънцето криели дрогата в хотелска стая в Ахелой

0
1410

Дилърите на Иван Митов-Слънцето, чиято наркобанда, зареждала с всякакъв вид наркотици посетителите на популярния Какао бийч в Слънчев бряг беше разбита при мащабна операция на полицията, са криели дрогата за продаване в стая в хотелски комплекс в Ахелой, където били отседнали.

Част от стоката те скатавали и в шахта срещу стаята, казаха днес прокурорите по време на гледането на мярката за неотклонение на задържаните пред спецсъда в София, продължаващо и в момента.

Когато излизали да продават разпространителите носели в себе си само по 10 пакетчета. Според свидетелските показания те вземали един грам марихуана за 7 лв. и я продавали за 9 лв. Приблизително същата била цената и на хапче екстази, а 20 лв. струвало пакетче амфетамин.

Бургаски адвокати отказаха да защитават пред съда днес Слънцето и другите шестима души задържани. Това наложи да бъдат извикани спешно служебни защитници от столицата.

Прокуратурата поиска за Митов, който е сочен като ръководител на организираната престъпна група и останалите шестима постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мотивите за това са опасност да се укрият и да извършат други престъпления.

Според многобройните свидетелски показания, някои от които и пред съдия, в бандата са участвали Методи Зайков, Димитър Додев, Петър Димитров, Божидар Станкулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев.

Свидетелите твърдят, че Слънцето, който е столичанин, не продавал наркотици, а само казвал кой къде да пласира и на каква цена. Негови помощници били Марио и Димитър, а другите били обикновени дилъри./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук