Двама полицаи са пострадали при нападението от въоръжен мъж в Лондон! Този път реакцията на униформените бе подобаваща

0
1248

Един човек е бил задържан, след като нападнал полицаи с нож пред Бъкингамския дворец, съобщиха от полицията

Мъжът, на възраст между 20 и 30 години, спрял с колата си до полицейски автомобил пред Бъкингамския дворец. Полицаите забелязали голям нож в автомобила и се опитали да го задържат. В този момент той ги атакувал и успял да рани леко двама служители на реда.

Нападателят е арестуван, като самият той е бил леко ранен. След като е бил закаран в болница, за да му бъде оказана помощ, той е бил задържан за разпит в полицията. За момента не е ясно какви са били мотивите на извършителя. В момента на инцидента кралица Елизабет Втора не е била в Бъкингамския дворец, а в шотландската си резиденция в Балморал. Също през изминалата нощ въоръжен мъж нападна с нож военнослужещи в центъра на Брюксел. Нападателят е бил неутрализиран, съобщи белгийският тв канал RTBF. За момента не са ясни мотивите за атаката, предаде БГНЕС.

Според информацията атаката е извършена на булевард „Емил Жакмен“ в самия център на белгийската столица около 20.15 часа местно време. Нападателят е бил сомалиец на възраст около 30 години. При атаката той викал „Аллах акбар!“ (Аллах е велик). Той успял да рани в ръката единия от военните, а другия – в лицето. Срещу нападателя е бил открит огън. Той е тежко ранен с опасност за живота и е откаран в болница. Според информациите състоянието му бе критично, но според последните новини мъжът е починал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук