За Схема – та …

0
1351
Христо Калчев – българският Марио Пузо победи!

Основоположникът на вулгарната белетристика у нас Христо Калчев е почти забравен. Времето и медийната пасивност сякаш умишлено се опитват да изтрият от народната памет и интерес, това което направи един свободен и велик писател.

Той направи истинска революция в съвременната българска литература и получи доверие от десетки хиляди читатели, които му вярваха и го подкрепяха. С трилогията си Нерон Вълка, Калигула Бесния, Цикъла на Меселина, Калчев умело показа, че е уловил творческият похват, на легендата Марио Пузо и показа че и България има какво да даде на световната ъндъграунд проза. Насила, водени от комерсиални подбуди много хора се опитаха да подражават на това, което направи Христо Калчев. Самото му име се превърна в запазена търговска марка и безконтролно тя започна да прави пари на неговите издатели и приятели… На хората които го познаваха.  С годините обаче и това избеля. Както казах в началото сякаш умишлено… прахът на забравата покри всичко около „вулгарния роман“ и Христо Калчев. И според мен това беше за добро. За да се прочисти водата на таланта от мътилката.

Веселин Стаменов – новият Христо Калчев! Точка.

До момента в който не се появи Веселин Стаменов. Младият писател който още с първият си роман „Раждането на тигровата  акула“,издаден далечната 2005 година  даде заявка, че има смисъл и перото на българският Марио Пузо да бъде наследено при това с достойнство. Да но пазарът се комерсиализира, пазарът се монополизира, беззъби грозновати недоделковци, взеха да диктуват пазара, да се правят на монополисти и творчеството на Веселин Стаменов, беше орисано сякаш да бъде обгърнато от мъглата пратила и книгите му и тези на на Христо Калчев под щанда на сергиите в бившата полиграфия. Щото имаше големци. С появата на социалните мрежи обаче, и този монопол беше разбит. Вулгарният роман влезе във времето си на нов ренесанс. Сега е достъпен за всички и няма кой да го пъхне под щанда за да върви литературата на недодялковците. А хората я искат. Стаменов преди три години отново блесна с двете части на романа си Кървава власт, книгата стигна до хиляди и пропътува по света и стигна чак до библиотеката на Снантфорд – Юнивърсити САЩ. И това бе само началото, щото само след няколко дни на пазара ще се появи новият вулгарен роман – СХЕМА. Том от 320 страници, а единственото което каза за него самият автор пред медията си Топ Преса е „… сега показвам схемите им..“ И интересът е запален а социалните мрежи гърмят от заявки. Талантът е непобедим. Жаждата у хората за свобода на словото и литературата родена от реалността също. Честита победа, СХЕМА! Ти постигна целта си  дни преди официално да се родиш… Има смисъл!

Вулгарният роман СХЕМА – успешен преди да се роди!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук