ДЕЙЛИ ПРЕС ПРЕДСТАВЯ : ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ОКОЛО ОМРАЗАТА И ВОЙНАТА НА ВЕНЕТА РАЙКОВА С БАЩА Й ! (Част втора)

0
1540

На 18 години Венета постъпва на работа във вестник „Хайлайф“. Приемат я и в Софийския университет, където завършва право.

По времето, когато се труди като репортер в светското издание, пробива и в телевизията. Кариерата й стартира в предаванията „Цветовете на нощта“ и „Наблюдател“ на БНТ. Междувременно печели конкурса „Мини Мис България“.

От 1995 до 1998 година Райкова е водеща на „Частен случай“. През 1998 година се премества от държавната телевизия в „Евроком“. Там работи като юрисконсулт и прави предаването „Ексклузивно“ в продължение на 2 години. Известно време е и търговски директор на медията.34

Впоследствие я канят за водеща на вечерното шоу „По-добре късно, отколкото никога“ по БНТ, но в последния момент се отказват от нея. А уж всичко е договорено, тя дори заснема рекламна фотосесия за програмата.

Оказала се на улицата, госпожицата от Попово започва рубрика в столичен всекидневник – „Марс и Венета“. Дава съвети за отношенията между половете, секса и любовта. За кратко води в радиовариант и шоуто „Ексклузивно“, но УКВ станцията фалира и предаването отива в историята.

Останала само с дохода от вестникарската рубрика, Райкова е отчаяна. Няма работа, няма пари и потъва в депресия. Не се вижда и светлина в тунела. Тогава започва да запълва времето си с четене на езотерична и екзистенциална литература, но не книгите се явяват нейното спасение.35

Мрачният период в живота й приключва с едно телефонно обаждане. Месеци след провала на „По-добре късно, отколкото никога“ режисьорът Николай Русакиев й звънни с друго предложение – за светско предаване по Нова тв. Венета направо не може да повярва, че й се открива възможност да възкръсне.

Мобилизира се и започва трескава подготовка.

Първите дни мислят име за шоуто. Венета, която вече е доста веща в нумерологията, веднага изчислява вибрациите на всяка хрумка. Накрая стигат до идеята предаването да се казва „Някои го предпочитат горещо“ като култовия филм с Мерилин Монро. Името обаче е много дълго и го съкращават. Така се появява феноменът „Горещо“, който вече 10 години държи висок рейтинг.

„Бачкане му е майката! И колкото и да е трудно, да не се отказваш“, издава Венета рецептата за успеха си. Днес тя не се притеснява да се хвали със скъпи дрехи, обувки, аксесоари и екскурзии. Нито възразява, когато я сравняват с американската тв звезда Опра Уинфри.

„Знаете ли, че тя е първият чернокож милиардер? Наричат я Кралицата на лукса. Има 5 къщи и самолет. Така, че дай, Боже, всекиму!“, казва с усмивка, Венета.

И все пак най-отрицателният герой в живота й си остава родният й баща. Затова и когато той прави закъснял опит да се сближат, тя не поема протегнатата му ръка.36

В края на 2012 г. медиите гръмнаха, че Венета Райкова изпълнява с особена жестокост заканата си никога да не погледне баща си, дори ако той е на смъртно легло. Те съобщават, че таткото на водещата Румен бил опериран в столична болница. Той не можел да се оправя сам и имал нужда от грижи, но водещата и майка й Цанка не щели и да чуят за него.

Коравото сърце на Венета Райкова дори не трепнало, като научила за състоянието на татко си. Тя заявила, че няма баща и не се вълнувала от болежките на чуждия за нея човек. Същото било отношението и на майката на мадам „Горещо“ – Цанка. Тя още не му била простила, че преди повече от 35 години Румен я оставил да се оправя сама с малко дете на ръце и хукнал да живее с друга жена.

Въпреки че оттогава са минали много години, нито Венета, нито майка й искали да видят болния мъж или да си продумат с него. Човекът, който живее във Варна, ги търсил веднага щом пристигнал в болница в София. Според санитарките той няколко пъти звънял с надежда да му помогнат. Без резултат обаче…

Днес Румен е обиден, задето родната му щерка не ще да имат нищо общо и също я е отписал окончателно. Той дори се дразни, когато името му се споменава редом до това на Венета. „Преди време ми изпрати есемес, че не иска да споменавам семейството му и да го срамя публично. Затова повече не желая да говоря за него“, споделя Райкова.

„Баща ми вече не може да ме нарани!”, спокойно признава Райкова. Не може да я нарани и съпругът й Тишо. „Не се фокусирам върху отношенията с мъжа ми, защото отдавам цялата си енергия и време на детето. Патрик ми е най-важен. Мога да правя много компромиси в името на това детето да е щастливо”, твърди горещата блондинка. Достатъчно й било, че мъжът й е идеален баща и детето много го обича. В свободното си време Венета предпочита да си стои вкъщи и да релаксира заради стреса в работата си на водеща. Напоследък обаче я е обсебила мисълта за смъртта. Райкова се притеснява да не й се случи нещо и да не успее да отгледа детето си. В хороскопа на Патрик, направен от астроложката Оксана Станчева, пишело, че синът на Венета е родена звезда, човек с много късмет и таланти.

Неотдавна тя разкри голямата тайна в живота си. Оказва се, че хитовата тв водеща е заченала с помощта на уникалните способности на феномена Вера Кочовска.

„Не успявах да добия потомство години наред, докато веднъж моята приятелка Гала, която е от Плевен, не ме заведе при Вера. Признавам, че в началото бях скептична”, доверява Венета.

След точно три сеанса при Кочовска и стриктно спазване на нейните указания, Венета успява да забременее. И досега почита Кочовска като светица и често се отбива край гроба й.

„Чудесата наистина се случват, когато повярваш в тях”, смята телевизионерката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук