Лидерът на левите Станишев май вдига Царя – либерал за президент? (СНИМКИ)

0
1415

Бившият премиер Симеон Сакскобурготски най-неочаквано се появи на организираната от Сергей Станишев среща-разговор „Европа на кръстопът – левият план за реформи”. Партията на европейските социалисти (ПЕС) стартира европейска кампания, чрез която да представи своите виждания за извеждане на Стария континент от поредицата кризи. Началото на кампанията беше поставено с организираната днес от президента на ПЕС Сергей Станишев среща-разговор.

След като приключи речта на Станишев, по време на дискусията, пристигна настоящият лидер на БСП Михаил Миков, както и гласящата се да оглави Левицата Корнелия Нинова. Лидерът на ПЕС призова най-богатите страни в ЕС да не стоят безучастни в ъгъла, когато има деца в Европа, които живеят в крайна бедност, а младите не виждат никакво бъдеще.

В близо половинчасова реч лидерът на ПЕС Сергей Станишев подчерта няколко от най-важните въпроси, който той и партията са поставели пред себе си за европейското бъдеще, пише ПИК. Сред тях са програма на ПЕС за европейски реформи, план за младежите и младежката безработица и сигурността на гражданите в ЕС.

Станишев порица десните, че говорят за стабилни икономически пазари, но с усмивка припомни скандала от преди няколко дни с „Панамските досиета“. „Икономически най-стабилната държава в Европа е Германия, но ако Изтокът и Югът са в бедност, къде ще се изнасят колите? Коя държава сама може да се справи с тероризма? Службите за сигурност крият информация, което не е правилно. ЕС трябва да е обединен, защото вярват ли страните, че 28 лодчици ще са по-добре отделно, а не в един голям, стабилен кораб“, заяви Станишев в своята реч.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук