ДЕЙЛИ ПРЕС ПРЕДСТАВЯ : ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ОКОЛО ОМРАЗАТА И ВОЙНАТА НА ВЕНЕТА РАЙКОВА С БАЩА Й ! (Част първа)

0
1759

В навечерието на своята 40-годишнина Венета Райкова продължава да мрази и презира мъжа, който й е дал живот, но не и любов и ласка. Водещата на „Горещо“ никога няма да прости на татко си Румен, че я е зарязал като бебе.

„Аз нямам баща! Това е един човек, който никога не ме е потърсил“, избухна наскоро в личната си страница във Фейсбук Венета. Реакцията й бе провокирана от коментари, че синът й Патрик страшно приличал на дядо си по майчина линия.

Според интернет приятелите на тв звездата, родителят и чедото й имали еднакви кръгли лица, чип нос и тънки устни. Погледите им пък били като под индиго – с акцент на живите хитри очички в тях. Впрочем същите черти притежава и самата Венета, но тя категорично отказва да признае, че природата си е направила лоша шега, напомняйки и ежедневно в огледалото за мъжа, оставил нея и майка й сами преди много години.венета райкова

„Не сравнявайте детето, за което аз давам живота си, с този човек. Не се обади дори да честити раждането на внучето си”, скастри феновете си Райкова, когато те си позволиха да й напомнят за омразния й баща. А, за да не могат Фейсбук приятелите й да сравняват Патрик с дядо си, изтри в яда си всички снимки на синчето от страницата си.

По-късно телевизионерката съжали, че е показала слабостта си пред толкова много хора. Тя изтри коментарите, които бе направила по адрес на родителя си, като се надяваше, че така ще спре раздухването на скандала, създаден от нея самата с невъздържаната й и свръхемоционална реакция.

За 40 години Венета почти не е контактувала с татко си Румен. Двамата имали кратка среща през 90-те, но на нея не си казали почти нищо.

„Той никога не е виждал сина ми и никога не се е интересувал от него. Не поддържам връзка с този човек и семейството му. Преди много страдах за това, че цял живот не ме е потърсил, но в момента, в който видях как мъжът ми Тихомир умира за детето си и какъв страхотен родител е, разбрах, че няма смисъл да страдам за някой, който нехае за собствената си кръв! Радвам се, че синът ми има чудесен баща и няма да е с моята лоша съдба!“, сподели преди време в интервю за пресата водещата на „Горещо“.

Навремето омразният Румен напуска Венета и майка й, увлечен по друга жена. С малкото дете на ръце майката на тв звездата – Цанка, едва свързва двата края в провинциално Попово. Кошмарът е пълен, защото всички в градчето се надсмиват над жестоката й съдба. В онези период госпожата работи в местната аптека и това е единственият доход, с който издържа себе си и невръстната Венета. Съдбата й се усмихва след години, когато среща младия и перспективен футболист на „Левски“ Богдан Иванов. Двамата се влюбват и спортистът няма нищо против да се задоми с жена, която има дете от предишен брак. Той взима майката и дъщерята в София, където се ражда и полубратът на Райкова – Стоян. Той е с шест години по-малък от сестра си.vr

За съжаление отношенията на тв водещата и пастрока й никога не са били цветущи. Това е и една от причините Венета да не признава и Богдан за свой родител. „С него не се разбирахме. Не се доверявах на мъжете”, разкривала е в редки моменти на откровение звездата на Нова телевизия.

Недоимъкът и отчаянието съпътствали живота й още от най-ранно детство. В онези години Венета научава от майка си най-важния урок. Родителката й успява да й втълпи никога да не се предава и да разчита само на себе си. Именно спазването на тези правила й помага да достигне до върха, от който днес размахва гордо шалчета за по 350 лева, обувки за по 2 бона и билети за поредната екзотична почивка със семейството си.

Своя дълъг и изпълнен с препятствия път Венета трудно би могла да забрави. Това става ясно пак от едни нейни фейсбук изяви. В отговор на фенка, която я обвиняваше, че парадира с лукса, тв звездата написа: „Ти сега виждаш блясъка на студиото на „Горещо“, но трябва да ти кажа, че преди да вляза в него, дълги години съм била просто репортер, работила съм и във вестник, и в радио. Имала съм много трудни и бедни години и само един чифт обувки, с които съм ходила и зимата, и лятото… Така, че 21 години продължава моята кариера и само последните 10 от тях в „Горещо“.

Венета е дъщеря на образована жена, чиито две висши образования се оказват недостатъчни, за да си намери доходна работа, с която да издържа себе си и близките си.

„Един ден ровя в нещата на баба и дядо в къщата ни в Попово и виждам снимката – на коленете на моя баща седи непозната за мен жена, която го е прегърнала през врата. Разпитвах леля ми коя е. Поинтересувах се и какво прави седнала на коленете на баща ми. Тогава тя ми обясни, че въпросната жена е имала извънбрачна връзка с него, още когато майка ми била бременна с мен. Някой е изпратил снимката, за да разкрие истината. Това е причината за развода на родителите ми. Майка е била подложена на натиск да абортира, за да не раста без баща. По-късно пък я убеждавали да ме изостави в дом за сираци.

Много тежко преживях тези работи. Най-много страдах през пубертета, защото баща ми не ме потърси никога“, откровеничи водещата на Нова телевизия.

Венета израснала без татко, но с майка, която я научила да бъде борбена и самоуверена. „Не ми внушаваше обаче, че трябва да си търся състоятелен мъж и да си живея живота, а все ми повтаряше, че трябва да се справям сама и да разчитам само и единствено на себе си. Никога не ми разрешавала да спя на чуждо място, дори и докато бяхме гаджета с Тишо, а аз бях все пак на 30 години. Това е моралът ми от времето, когато имах два чифта обувки и зъзнех по спирките на тролея, та досега. Абсолютно всичко в живота сама съм си постигнала. Не желая да имам лъскава кола с чужди ключове, които един ден може да си ми ги поискат обратно“, споделя Венета.Veneta-Raikova-9

Освен от майка си, като ученичка тя научила важни уроци за живота и от Джаки Колинс. Първата нейна книга, която прочела, била „Кучката“. Главната героиня в романа, както и други персонажи на писателката, възпитали у Венета качествата, които впоследствие я довели до успеха.

 „Джаки Колинс страхотно ме вдъхнови. Нейните героини са успели, силни жени. Те тръгват от мизерната провинцията, като минават през огромни изпитания, но накрая успяват да изкачат върховете в своята кариера и да бъдат щастливи. Бях още ученичка, и си обещах: „Ще стана кучка. Ще успея в кариерата си, ще бъда финансово независима жена и ще успея да се преборя с всякакви трудности“. Минах през интриги, уволнения и мръсотии. Но успях. Затова приемам думата кучка не за обида, а за комплимент“, разправя съпругата на брадъра Тихомир.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук