Делио Роси духна под опашката на Адениджи

0
1412

Новият старши треньор на Левски – Делио Роси, категорично няма намерение да ползва услугите на Бабатунде Адениджи, поради което на ръководството и нигериеца е съобщено да си търси нов отбор

По-любопитното е, че според информацията в публичното спространство със задачата да продаде нападателя, смята да се заеме бившият собственик на клуба – Иво Тонев. Именно по настояване на бившия ръководители на „Герена“ Бабатунде бе привлечен в отбора за сумата от 200 хиляди евро.

Тонев вярваше, че футболистът може да се превърне в находка, нещо като „златна кокошка“ за клуба, но явно италианският специалист не смята така. При тази ситуация, ако не бъде продаден, чернокожият нападател на „сините“ ще се присъедини към групата на „нежеланите“, която, както стана ясно, ощетява „синия гранд“ с по 100 хиляди лева месечно. Иде реч за карето чуждестранни футболисти – Боян Йоргачевич, Симон Сандберг, Франсис Нар и Амаду Сукуна, от които само ганайското крило има записани минути от началото на сезона.

Нар е поставен в трансферната листа и му се търси отбор в Русия. От посоченото каре само тъмнокожият играч обаче може да бъде продаден. Ако това се случи, Нар ще облекчи „Левски“ с близо 25 000 лева месечно.

Най-много от футболистите, които не играят, взима Йоргачевич – близо 34 000 лв. Стражът последно беше на терена на 25 февруари 2017 г. срещу „Локомотив“(Горна Оряховица) при ремито 1:1.

Феновете на „Левски“ пък изобщо не помнят кога за последно са виждали вечно контузения Симон Сандберг, който има точно 7 мача, а месечното му възнаграждение е също 25 000 лева. Привлеченият през зимата от „Верея“ централен нападател Амаду Сукуна получава над 10 000 лв. на месец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук