Денонощни патрули обикалят столичните квартали

0
1029

Полицаи ще спират всеки съмнителен човек и автомобил

Денонощни полицейски патрули обикалят всички столични квартали от четвъртък вечерта. Целта на засиленото полицейско присъствие е, да се предотвратят домовите кражби. Акцията е разпоредена от ръководството на МВР и ще продължи до вторник сутринта, когато се очаква повечето софиянци да се приберат по домовете си, пише „Монитор“.

Засилено полицейско присъствие ще има и в почивните дни около Гергьовден.

Според статистиката на МВР най-много обрани жилища има точно по празниците, когато хората не са по домовете си. За да респектират крадците и да предпазят имуществото на пътуващите, униформените ще бъдат на постоянен обход дори по малките квартални улички. Полицейските патрули ще спират всеки съмнителен човек или автомобил, ще изискват документите и ще правят справка.

В по-големите квартали ще има дори по няколко екипа. За още по-голям ефект, са били инструктирани и охранителните фирми, които също са увеличили състава си за почивните дни.

Системата е сработила, тъй като само в нощта срещу петък са били предотвратени три обира в столицата. До арести обаче не се е стигнало, тъй като крадците не са успели да проникнат в жилищата. Въпреки това те са били отведени в районните за разпит и справка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук