Ден 99: „Отровното трио“ обещава изненада за днешното Пето Велико народно въстание

0
95

Протестиращите срещу правителството и главния прокурор в София вчера вечер шестваха от площад „Независимост“ до Орлов мост, където движението бе блокирано. Основна тема на 99-ата вечер на протести е предстоящото днес Пето Велико народно въстание, предаде БНР.

 

Планираното за утре поредно „велико народно въстание“ срещу правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти е основна тема на в 99-ата вечер на протести в центъра на София. Организаторите от т.н. „отровно трио“ обявиха, че ще има „неприятна изненада“ за управляващите. Арман Бабикян обаче не уточни каква. Допълни обаче, че протестите няма да спрат и след „стоте дни вот на недоверие“.

Бабикян допълни, че нищо в страната не се е променило от студентските протести преди 30 години, в които и той е участвал.
На трибуната днес говориха и част от участниците в студентските протести тази сутрин пред ректората на Софийския университет. Те призоваха своите колеги да се включат в протестите срещу правителството. „Утре ще се пише историята“, казаха от трибуната оратори.

От „Отровното трио“ отправиха закана да съдят народния представител Спас Гърневски от ГЕРБ за днешно изказване в парламента, където е нарекъл триото „Изпълнителни директори на метежа, финансиран от комунистически олигарси“.

„Благодарение на подобни изказвания Детската онкохематология на ИСУЛ или ще успее да се пребори с левкемията, или няма да страда от липса на средства за целта“, написа адв. Николай Хаджигенов в интернет.

Протестен концерт и светлинен флашмоб в Русе

С протестен концерт тази вечер в Русе за пореден път поискаха оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНТ.

На сцената излязоха русенски групи, а между музикалните изпълнения протестиращи имаха възможност да заявят защо са на площад „Свобода“.

Чистотата на въздуха на Русе беше един от въпросите, които отново бяха поставени. В края на вечерта под звуците на народна музика, с фенерчета в ръка, протестиращите на площада направиха светлинен флашмоб, изобразяващ българския трикольор.Епицентър, БНР, БГНЕС

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук