Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи правителството

0
142

Те са ляволиберали, ние сме дясна партия, каза тя

Председателят на парламентарната група ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова потвърди, че партията им няма да подкрепи коалиционното правителство около „Продължаваме промяната“.

„И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа“, отбеляза тя пред БНР.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – тази на „Продължаваме промяната“.

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ.

„Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала… Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките“.

Атанасова подчерта, че ГЕРБ ще бъде „конструктивна, силна и изискваща опозиция“, което е „едно от първите условия за добро управление“.

Петя Славова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук