ДИЕТА И ЛИПОСУКЦИЯ ЕДВА НЕ УБИХА МАРТА ВАЧКОВА

0
2137

Над един милион и 500 хиляди българки имат проблеми с излишните килограми. Всяка втора се е подлагала поне веднъж в живота си на диета, всяка четвърта е пробвала повече от 4 варианта на лишения. Половината обаче, след като постигнат временен ефект, връщат предишните си килограми и дори качват 2-3 отгоре. Преди години години тв водещата и актриса Марта Вачкова застана начело на кампанията “Бъди приятел с килограмите”. Тя се включи заедно със специалисти по хранене в борбата с неразумните диети. Тогава тя призна, че по-скоро става за тяхно рекламно лице, защото като малка имала страшен апетит към сладко, който не е изчезнал до днес. “След всяка диета качвах по 1-2 килограма отгоре. Бройте колко диети съм направила досега. Търся съмишленици, за да си помогна. Напълно съзнавам, че аз съм лошият пример, защото съм извървяла най-тежкия път…”, казва тя.marta

Дъщерята на Григор Вачков си спомня, че през годините е пробвала какви ли не изпитания с интимната мисъл да стане фиданка. Например преди 8 години тя изкарала 25 дни на чай и плодове в клиниката на д-р Емилова и свалила 10 килограма. След това постепенно върнала обичайното си тегло.  За съжаление накрая установила, че добро от диета не е видяла, въпреки че е пробвала всякакви варианти. “Диетата е за хора с желязна воля. Аз я нямам, дали защото животът ми е много напрегнат, дали защото изкушенията около мен са големи, или пък ангелът ми е слаб, не знам”, казва тя. ”Най-важно е да не мислиш, кога ще свърши диетата. Успех има само този, който е готов да смени начина си на живот, а не временно да издържи на лишенията”, заключава Вачкова.

Неотдавна обаче, самата Марта заподозряла, че е болна от фаталната болест диабет, след като видяла, че има всички симптоми. Водещата си направила пълен набор от изследвания, а диагнозата я уплашила сериозно.

Въпреки че не е стигнала до етапа, в който да си бие инжекции, Марта страда от инсулинова резистентност, което е преддиабетен синдром. Лекарите посъветвали актрисата да намали стреса и килограмите, ако не иска да се разболее от фаталната болест.

26“Насъбраха ми са много неприятни неща. Често пиех вода, защото ми пресъхваше устата. Реших, че трябва да отида на преглед, направих го и лекарите ми казаха, че наистина може да се разболея от диабет”, заявила Марта пред приятели. Водещата на „Апартаментът“ открай време се оплаква от високо кръвно и опасен холестерол, с които се сдоби покрай наднормените килограми. И ако не иска да си спечели и диабет, ще трябва спешно да отслабне.

Когато преди няколко години започна да води сутрешни женски предавания по БНТ, Вачкова изглеждаше почти идеално, припомнят запознати. За да стои добре на екрана, тя се подложи на популярната в шоусредите “Диета ала Стефан Данаилов”. В онзи период менюто влючваше риба, зеленчуци и чайове. Уви, ефектът се оказа краткотраен. Както всъщност и при Стефан Данаилов. “След всяка диета аз ставам все по-дебела и по-дебела. Получава се ефектът йо-йо. За момента сваляш излишните килограми, след което си ги връщаш много бързо, и то с няколко отгоре. Издържаш по време на диетата, след което си наваксваш. Или си казваш: “Днес хубаво ще се наям и от утре…” А утре е същото. Аз съм от хората, които имат гладни очи. Не стомахът ми е гладен. Очите ми, устата ми… искам да усещам вкуса”, казва щерката на Григор Вачков.

Марта може й да се е предала пред килограмите, но пък се стреми всячески да предпази дъщеря си рада от надебеляване. Преди около петилетка актрисата записа щерка си на художествена гимнастика. Закани се и да я пусне да тренира и други спортове.orig

Но през лятото от сигурен източник се разбра, че голямата актриса отново е на диета. Бившата съратничка на Слави Трифонов, бе засечена в един от известните столични суши ресторанти.  Марта похапваше от японския деликатес в компанията на щерка си Рада и доста умело работеха с пръчките за хранене в типичната японска традиция. Оказва се, че това е най-последният писък на модата в момента – отслабване, чрез … ядене! Сушито е популярно с това, че се готви без мазнини и е сравнително ниско калорично. Този тип диета е най-модерната напоследък сред българските хай-среди. Тя бе въведена от чалга звездата Галена, която се похвали пред медиите, че с помощта на няколко литра вода и суши е постигнала впечатляващи резултати.

Така закръглената актриса, уморена цял живот от неуспешни диети и опити да отслабне, се решава на по-сериозна стъпка – хирургична намеса. Посещава няколко родни клиники, прави необходимите изследвания и се подлага на специална вече диета, последвана от жестока липосукция. Последиците от нея обаче едва не се оказали фатални за живота на Вачкова. Докторите едва я спасили от получените усложнения в организма й. Тялото й просто не издържало на тежката процедура. Да не говорим, че от изтощителните диети през годините, бъбреците на Марта са в окаяно състояние, сърцето й е претоварено, костите й не издържат, казват специалистите, загрижени за здравето на комедийната актриса Вачкова. Така тя изпада в патова ситуация – хем килограмите пречат на здравето й, хем отслабването също може да й коства живота. Докторите обаче са обнадеждени, че ще намерят начин да стабилизират организма й, ще намерят баланса между здравето и телесната й маса, за да живее Марта в синхрон с килограмите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук