Димитровградчанин намери чудно приложение за стари автомобилни гуми (СНИМКИ)

0
1655

Живко започвал работа в началото на лятото, като използват идеи предимно от интернет

Детски парк от пъстри автомобилни гуми се появи зад блок №10 на бул.“Стефан Стамболов“ в Димитровград. Слънце, мотор с кош, миньони, жаба и трактор са само част от фигурите, които е изработил самоукият художник с аерограф Живко Петров. Идеята е негова, но подкрепена активно от живеещите в блока и околните жилищни сгради. За боядисването им в пъстри цветове, закупуването на бои и засаждането на цветя помогнали майки, баби и деца. И всички са доволни от резултата, пише Haskovo.net.

Гуменият парк още не е завършен, предстои поставянето на нови фигури. Ще бъдат изработени фотьойли и масичка, както и още забавни игрушки, сподели авторът. Живко започвал работа в началото на лятото, като използват идеи предимно от интернет. Прави фигурите в свободното си време, но е доволен от крайния резултат.

Цветните гумени произведения допълват детската площадка зад блока, обновена наскоро по конкурса на Общината за приветлива градска среда. На нея има пързалка, нови люлки, пясъчник, клатушки. И тази година обитателите на блок №10 са кандидатствали с проект за финансиране до 5 000 лв. Искат в парка да поставят още пейки, кошчета за смет, баскетболни кошове, беседка.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук