Димитър Иванов: Проектът за партия ДОСТ е даден на Местан отвън, той не я е измислил

0
1064

Самовлюбеността и опиянинието му от собствените речи показаха, че той не може да води толкова сложна партия като ДПС

Създаването на партията ДОСТ, която Лютви Местан обяви, че ще прави, е готов типов проект, който е измислен и направен отвън и му е даден само да го реализира на родна почва. Това каза в студиото на Нова телевизия професор Димитър Иванов, директор на Института за изследване и развитие на лидерството. „Самовлюбеността му и опиянението от собствените му речи показаха,че той не може да води такава тежка и сложна партия като ДПС“, допълни той.

И продължи, че в момента Доган си остава гаранта за балансираност и стабилност на движението сред българските мюсюлмани. Иванов определи забраната на почетния председател на ДПС да стъпи на територията на Военно историческия музей преди дни като „шашкъния, която направи администрацията на военното министерство“.

„10-15 минути преди началото на конференцията започнаха да ми звънят от администрацията на министъра: В никакъв случай да не влиза Доган“. Аз ги попитах: Чакайте, ако той си купи билет какво – ще го върнем ли?“. Иванов допълни ,че самият Доган му казал, че няма да дойде в музея, защото целият журналистически интерес щял да бъде насочен към него и да измести фокуса от конференцията, посветена на лидерството и качеството на лидерите.

Журналистът Илхан Андай, който също гостува в студиото, потвърди информацията, която съобщи снощи БЛИЦ, че 10 дни преди да гръмне скандала със забраната на Пеевски и Доган да посещават Турция, на депутати от ДПС е било подхвърляно да чакат именно черни печати и то не само за споменатите двама, но и за други хора от движението. Аладай обясни,че партията ДОСТ е направена от някой доста умен политически инженер, който не е българин. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук