Дирят на кой се е обадила убитата Стефка преди смъртта

0
1534
Стефка Маджарова бе убита малко след абитуриентския си бал

Да бъде установено с кой е говорила последно преди да бъде убита 19-годишната Стефка Маджарова в 0,56 часа на 13 юни 2013г. След това този човек да бъде призован в съда за разпит.

Това поиска по време на заседанието в апелативния съд в Пловдив в понеделник адвокатът на подсъдимия за убийството на красивото момиче Владимир Костадинов – Асен Самуилов.

Защитата обжалва присъдата на окръжния съд от 19 години затвор, а в същото време почернените родители на Стефка – Стоянка и Николай Маджарови, чрез адвоката си Станимир Вълчев, настояват извършителят да бъде вкаран доживот в затвора.

Наред с това адвокат Самуилов настоя и за повторна съдебно-медицинска и физическа експертиза на мястото, където е бил открит трупът, което място да бъде огледано лично от целия съдебен състав. „Нали експертиза искате? Ние да влизаме в канала и да мерим водата ли?”, попитаха извън протокола съдиите защитника, след което отхвърлиха това му искане, тъй като през изминалите години брегът, коритото на реката и нивото на водата са променени.

Подсъдимият за убийството на абитуриентката Владимир Костадинов отрича да е виновен и иска да бъде оправдан
Подсъдимият за убийството на абитуриентката Владимир Костадинов отрича да е виновен и иска да бъде оправдан

19-годишната красавица загуби живота си на 12 срещу 13 юни 2013г. Вечерта тя била на кафе в Кричим със свой приятел, което предизвикало гнева и ревността на бившия й приятел Владимир Костадинов. Той продължил да преследва и тормози момичето и след скъсването им, въпреки че бащата на Стефка – Николай, му давал прехрана и работа. В нощта на смъртта на красавицата Костадинов продължил да я тормози – преследвал я с колата, която баща й временно му дал да кара, пишел й есемеси, че ще останела само негова.

В 22,30 часа на 12 юни приятелят на Стефка я оставил пред дома й в село Йоаким Груево, но момичето така и не се прибрало. Предполага се, че Владимир Костадинов я е примамил да се качи в колата му и я е откарал на място край селото, където каналът се влива в река Въча.

Там я е пребил жестоко в колата на баща й, който автомобил целият е бил потрошен отвътре навън, а след това я е довлачил до реката и я хвърлил по лице в плитката вода на брега на реката между камъните. Според съдебните медици момичето е било натискано да стои по лице във водата, докато спре да диша.

Тялото на Стефка е било открито на следващия ден случайно от рибар. Била е без обувки, а по чорапите й имало зелени следи, като от влачене и забити осили, което според криминалистите говори, че момичето не е отишло доброволно до брега на реката, а е било завлечено до там със сила.

След смъртта на Стефка бизнесът и животът на нейните родители Николай и Стоянка Маджарови буквално се е сринал. От мъка хората не са можели да намерят покой и още по средата на процеса на първа инстанция са заминали да работят в Лондон, обясни адвокатът им Станимир Вълчев.

Апелативният съд в Пловдив отложи делото срещу Владимир Костадинов за 21 ноември 2016г./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук