Добре че Меркел гушна мигрантите, хвали Бойко Борисов

0
21907

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова сблъскаха позиции по темата за имигрантите. Това стана по време на парламентарния контрол.

Миграцията е проблем на бъдещето, според соцлидера. През 2015 г. госпожа Меркел сгреши като покани мигрантите да дойдат в Европа, изтъкна тя. Нинова вижда липса на лидерство по отношение на решаването на този въпрос. А нашата позиция по темата е непоследователна. Червеният лидер цитира българската позиция.

Това изненада Борисов, който поиска Нинова отново бавно и внимателно да прочете въпроса си. Според него ако имало решение на темата с мигрантите, то тя нямало да се търкаля толкова време. По тази тема съвестта му била най-чиста. Пазим външните граници на ЕС и всички го признават, категоричен бе премиерът. Сега имаме нулева миграция, похвали се той. Истинският проблем не е в нелегалната, а в легалната миграция, подчерта Бойко Борисов и добави, че по темата за миграцията има много подводни камъни. Много ясни са регламентите за правата на човека, отчете той. И в мигрантската криза има хибридна война.

За преминалите 60 000 мигранти през наша територия, той отчете помощта на канцлера Ангела Меркел. Добре че тя ги гушна да влязат там, че тези 60 000 щяха да са тук, похвали Бойко Борисов. Според него сме перфектни по темата с мигрантите. На последния съвет го критикували, че е циничен и брутален, че не искал мигранти у нас. Заедно трябвало да се намери решение на проблема. В началото бяхме неподготвени, сега сме най-добри, отчете министър-председателят. Милиарди струва на ЕС мигрантската криза.

Корнелия Нинова захапа премиера за миграцията като позитивен фактор за демографската криза. Гледа ли кабинетът на мигрантите като работна ръка, пита тя. Бойко Борисов посочи, че е ясно кои мигранти биха ни създали проблем- тези, които Европа не ги е харесала и иска да ни ги върне. Бихме дали убежище, но за определен срок, после по родните места, е категоричната му позиция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук